• DE VRAAG VAN DE WEEK

De maaltijden van mama smaakten altijd goed. Eigenlijk altijd beter dan van wie ook. Ze heeft vaak één recept dat niemand kan overtreffen. We hielden een kleine enquête en vroegen:

Welk gerecht maakt uw moeder het aller lekkerste klaar?

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Lotte 23 jaar: Indiaase rundvleescurry.

Gita 79 jaar: Heerlijk zuurvlees, mals en sappig.

Anka 60 jaar: Karbonade met fantastische saus. Het vlees stond urenlang te pruttelen. 

Louise 63 jaar: Mijn moeder kon goed koken. Haar andijviesla met zalm was de beste. Sperzieboontjes mét een gebakken uitje is net een beetje lekkerder dan zonder.

Bart 40 jaar: Boeremoos mit braodwórs.

Miep 68 jaar: Zuurkool met casselerib. Zuurkool en puree apart geserveerd.

Anna 32 jaar: Pannenkoeken met spek of kersen.

Dirk 50 jaar: Aardappelen, rundvlees en groenten. Maar eigenlijk is alles wat ze kookt lekker.

Theo 59 jaar: Kalfstong met champignons.

Lilian 80 jaar: Mijn moeder was haar tijd vooruit en maakte toen ik jong was al elleboogjes macaroni met ei, tomaten en kaas. 

Elke 42 jaar: Bloemkoolsalade, rauwe roosjes bloemkool met een dressing van olie en azijn, peper en zout, geprakt ei met mayonaise. 

Angie 47 jaar: De kervelsoep van mijn moeder was onovertroffen.

Martje 72 jaar: De zelfgemaakte pudding met vel. Heerlijk!

Hubert 61 jaar: Wij kregen ’s avonds altijd gebakken aardappelties bij de boterham. Wij aten tussen de middag warm en mijn moeder hield altijd gekookte aardappelen over om ’s avonds te bakken.

Leon 45 jaar: Mijn moeder kon niet heel erg goed koken maar haar erwtensoep was gewoon heel goed.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906