• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Geniaal

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Mijn hele leven barst ik al van de goede ideeën op allerlei gebied. Op het gebied van kunst, van architectuur, van het bedenken van verhalen en ook het schrijven daarvan. Ik ontwerp meubels en hele interieurs, Het inrichten van een tuin kun je gerust aan mij overlaten. Het resultaat zal verbluffend zijn. De ideeën borrelen de hele dag in me op. Soms ook ’s nachts en dan kan ik niet meer slapen voordat ik het idee in mijn computer opgeslagen heb. 

Ik denk eigenlijk dat nu de tijd aangebroken is dat ik mijn fantasieën moet gaan omzetten in tastbare modellen. Inmiddels heb ik honderden ontwerpen op velerlei gebied vastgelegd. Tijd om mijn ideeën om te zetten in tastbare producten. Ik heb nooit te koop gelopen met mijn briljante invallen. Nee integendeel, ik heb ze altijd geheim gehouden. Ze staan in mijn geheugen en in het geheugen van mijn computer gegrift. Geen mens heeft er ooit een blik op mogen slaan. Ik ben daar zo secuur in omdat mensen het wel gemakkelijk vinden om ideeën te jatten. Ze eigenen zich doodgemoedereerd en zonder enig schuldgevoel iemands ideeën toe. Dat is voor mij een schrikbeeld. Stel je voor dat iemand anders miljonair wordt terwijl het mijn idee is? Dat zou onverteerbaar zijn.

De moeilijkheid is dat ik niet weet wie ik kan vertrouwen. Wie kan ik een opdracht geven om mijn ontwerp uit te voeren zonder het kwijt te raken aan een onverlaat? Dit risico houdt mij tot op vandaag tegen om met mijn ideeën naar buiten te komen. Tegenwoordig maakt men toch alles na? Je kunt je ontwerpen eigenlijk niet beschermen. Ik weet zeker dat sommige van mijn ideeën geweldig goed zijn. Ze zijn baanbrekend. Zeker weten.  Een andere moeilijkheid is dat ik investeerders moet zien te vinden. Om een idee uit te voeren is veel geld nodig. Ik heb geen geld. 

Fiena, kunt u mij een idee aan de hand hoe ik dit probleem kan aanpakken?

 

Best G,

Ik heb wel een idee maar dat blijft mijn geheim.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906