• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Goed en fout

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

De meningen zijn verdeeld. Dat mag gelukkig in ons land van vrije meningsuiting. Wat een enorm geluk. Vooral prettig als een mening onderbouwd is en doordacht. Minder mooi als een mening een uiting is van domheid. Niemand hoeft dom te zijn maar je moet je wel goed informeren. Diverse meningen en onderzoeken naast elkaar leggen en daaruit je conclusies trekken. Het vluchtelingen vraagstuk speelt. Op tv en alle andere media wordt het dilemma uit en te na besproken. Maar ook gewoon thuis met familie en vrienden en bekenden. Bij mij thuis kunnen er hevige discussies ontstaan. Iedereen heeft wel een beetje gelijk. Behalve de echte tegenstanders. Degenen die totaal geen compassie hebben met mensen die verdreven zijn van huis en haard. Van deze mensen mogen alle vluchtelingen in de stront zakken. Als het maar niet in Nederland is. We kunnen niet iedereen redden en ze betalen (volgens hun) al genoeg belasting. Wat ze voor hun geld terug krijgen zeggen ze niet. Ze vinden het gewoon om in een vredig, land te wonen waar alles goed geregeld is. Waar de straten, wegen huizen goed onderhouden worden, goede ziekenhuizen zijn en de politie je vriend is. Alles is in Nederland best goed geregeld behalve het weer, dat doet wat het wil.

Ik merk dat ik verdrietig word van zo’n mening die getuigd van een onvermogen om andere mensen ook iets te gunnen en in je rijkdom te laten delen. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat ze zo gevoelloos zijn. Is het misschien angst voor het onbekende? Wie zijn deze mensen en er kunnen boeven tussen zijn. Ja, dat klopt. Maar er zijn net zoveel Nederlanders die niet deugen. Maar is dat genoeg reden om alle goedwillenden ook te weren? We zitten juist te wachten op mensen die willen werken en ook nog goed opgeleid zijn. Pijnpunt is dat er niet genoeg huizen zijn maar daar is iets aan te doen. Wel graag snel.

Wat ik heel mooi vind is dat het volk initiatieven ontwikkeld om te helpen. Op alle manieren. Mensen uit alle lagen van de bevolking geven geld, spullen en steken de handen uit de mouwen. Daar word ik van binnen warm van.

 

Beste P,

Wat gaat u doen voor de vluchtelingen?

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906