• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Lest, best

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena

Onderhand ga ik me afvragen of ik de boot niet mis. Ik doe heel veel dingen niet en ik bezit heel veel dingen niet die iedereen wel in huis heeft. Daar bedoel ik mee dat ik geen mobiele telefoon heb en daarmee ook geen apps of op ieder moment het weerbericht en wat er nog meer allemaal bestaat. Ik ben niet op face-book, linkedin of twitter. Ik heb geen platte tv, geen magnetron, geen sapcentrifuge, geen programma gemist of 1003 zenders op tv en geen vaatwasmachine. Zou het zomaar kunnen dat ik een vreemd persoon word, een soort bezienswaardigheid?

Weet je Fiena, ik heb deze dingen niet nodig of ik vind ze niet leuk. Ik zou niet weten wat ik op face-book zou moeten zetten. Constant wordt mij een mobieltje onder de neus gehouden waarop ik iets moet bekijken wat ik totaal niet interessant vind. Ik heb zelf ook niets interessants te melden aan zogenaamde vrienden. Het lijkt me erg vervelend om steeds de vaatwasmachine te vullen en er weer alles uit te halen. Laat mij maar met mijn handen in het sop denken aan alle leuke en minder leuke dingen in de wereld. Een paar minuten om bij alles stil te staan. Meer zenders op mijn dikke tv, die het heel goed doet, heb ik ook niet nodig. Ik heb nu al moeite om alles te zien wat de moeite waard is. Als ik iets heb gemist dan is het ook goed. Zou ik alles terugkijken wat ik wilde zien, mis ik ook weer programma’s. Op die manier raak ik nooit uitgekeken. Ik heb geen mobiele telefoon omdat ik voornamelijk thuis ben. Ik weet zeker dat mijn telefoonnummer te vinden is. Als ik niet thuis ben, bellen ze maar terug. Ik vind het niet nodig om 24 uur per dag bereikbaar te zijn. Ik kook (bijna) iedere dag en eet nooit kant en klare maaltijden of magnetronmaaltijden. Als ik iets warm wil maken doe ik dat gewoon in een pannetje op het gasfornuis.

Wat ik wel heb is een senseo. Een geweldige uitvinding. Ik vond koffie nooit lekker tot ik senseo koffie proefde. Niet helemaal koffie en echt iets voor mij. Mijn computer is mijn kindje. Ik google wat ik niet weet en ik werk er op. Ik heb een eigen website waar ik heel blij mee ben. Ik doe mijn bankzaken en koop allerlei spullen via internet. Ik bestel mijn wekelijkse boodschappen via mijn computer. Ze worden bezorgd tot in mijn keuken. Nooit meer gesjouw met zware boodschappen en lege flessen. Ik sta kritisch tegenover nieuwe uitvindingen. Niet alles wat kan, hoef ik te hebben.

 

Beste L,
Vroeger was niet álles beter.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906