• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Virus aflevering 7

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Een persoonlijke ramp. Mijn bril lag in gruzelementen. Ik ben er overheen gereden met mijn rijdende bureaustoel. Onherstelbaar. Maar hoe kom ik aan een nieuwe bril zonder de deur uit te gaan? Ik moet creatief zijn! Ik bel met een brillenwinkel. Zij waren zeer behulpzaam. Eigenlijk zou ik mijn ogen moeten laten meten. Het is lang geleden dat ik dat liet doen. Ik heb tegenwoordig moeite met het lezen van de onderschriften op tv. De winkeljuffrouw raadde me aan om een goedkoop tijdelijk montuur te kopen en na het virus af te spreken voor een meting en een mooi montuur. Voor nu gebruiken ze mijn oude gegevens. Dat vind ik een prima idee. Lieve vrienden willen voor mij naar de brillenwinkel gaan en een montuur uitzoeken. Mijn vriend en vriendin zoeken een montuur uit en sturen mij een foto daarvan. Geweldig. Volgende week kan de nieuwe bril afgehaald worden. Volgende week al in plaats van over twee of drie weken. Wat een geluk. Ik behelp me nu met een hele oude bril waar de coating op de glazen voor de helft van af is. Het resultaat is dat de glazen gevlekt zijn. Om hoofdpijn van te krijgen. Vanmiddag was het zover, uren eerder dan waar ik op gerekend heb. Een mooie donkerblauwe metalen bril. Omdat men in de winkel de bril niet passend voor mijn hoofd konden buigen, is het geen kunststof bril. Een metalen montuur kan ik eventueel zelf wat verbuigen. Dat is wonder boven wonder niet nodig. Hij zit perfect. Ook een meevaller: de tijdelijke bril kost 19 euro!!! Gewoon geen geld. Ik word er vrolijk van.

 

Best M.W.
Met dank aan het Corona virus, je weet wie je vrienden zijn en de winkels weten weer wat service is.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906