• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Virus aflevering 9

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

De huisarts gebeld en hij belde terug. Ik hoef me geen zorgen te maken over de flauwtes. Niks aan de hand. Ik zei: 'Dus ik ben een hysterisch oud wijf'. Hij lachte maar zei niks. Dus hij stemde zwijgend in. Dat vind ik niet niks. Ik moet er maar mee leven. Ben wel twee dagen van slag geweest vanwege dat vallen en opstaan. Maar dat hoort bij hysterie, denk ik. Na deze werkeloze dagen heb ik gepoetst. Alles gedaan wat ik van plan was. Langzaam en met overleg. Nu kijk ik enigszins tevreden naar mijn huis. Het kan er mee door. Maar ik zoek wel een poetshulp. Dit wil ik eigenlijk niet nog een keer doen. Verder verwonder ik me over de mensen die zich niet aan de boodschap houden: BLIJF THUIS. Zo eenvoudig en helder. Nee, ze gaan manieren zoeken om toch naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld op de motor of samen aan een lang lint, wel 150 cm van elkaar. Ze vergeten dat ze dan een groep zijn en verboden. Of gaan wandelen in natuurgebieden. Ze staan er niet bij stil dat andere mensen ook op dat idee zijn gekomen. Dus wandelen ze met veel te veel mensen in dat kleine stukje Nederland. Inderdaad het is heel moeilijk om je kinderen in een flatje op te sluiten maar moeilijker dan ziek worden, is het niet. Voor mensen met een gewoon huis met een tuin, moet het te doen zijn. Voor mensen die eenzaam in hun huis zitten is het ook niet gemakkelijk. Denk er maar aan dat jullie wel lekker veilig thuis zitten. Geen virus die jullie kan pakken en het leven afnemen.

 

Beste M.W.
Beter een gek leven dan geen leven.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906