• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Regeltjes

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Ik heb mijn eigen, altijd strenge regels, overtreden. Nooit kwamen sinterklaasversieringen in mijn huis voor dat de sint in het land was. Nou, ik heb dat toch gedaan. Ieder jaar komt mijn grote schaal op tafel met mijn zelfgebreide sinterkaas in het midden en daar omheen pindanoten, walnoten, kastanjes, mandarijnen en ander fruit en natuurlijk chocolade letters, pepernoten, speculaas en muizen prominent op tafel. Ja, het is een heeeele grote schaal. Ik kon me niet meer beheersen. Mijn leven is in deze coronatijd heel saai en ik ben dag in dag uit alleen. Dus ik heb besloten om het voor mezelf gezellig te maken. s'Morgens al enkele kaasjes aan en ik kom de dag weer door. Er is niemand die de schaal plundert. Alleen de dames en heer van de thuiszorg komen binnen. Soms vergeet ik aan te bieden om iets lekkers te nemen. Dat is jammer, wat moeten deze mensen wel denken? Ik heb nog een regel overtreden. Ik heb al kerstboomlampjes besteld en gekregen. Ja, echt. Vorig jaar had ik hele felle rare gekleurde lampjes . Mijn boom leek meer een kermisboom dan een kerstboom. Ik nam me voor om dit jaar de ideale lampjes te kopen. Deze heb ik gevonden op internet. Piepkleine bolletjes in alle kleuren. Ledlampjes met acht functies. Ik heb twee snoeren besteld met samen bijna 1200 lampjes. De acht functies kunnen zijn: knipperend, dat is niks, maar je kunt ze ook allemaal rood laten kleuren, of blauw of groen. Helemaal geweldig. Ik verheug me er al op. Nee ik zet de kerstboom pas na sinterklaas, ook een strenge regel van mij. Al enkele jaren hang ik in mijn kerstboompje (2 meter) geen ballen. Alleen lampjes. Je mist de ballen niet. Ik ben binnen vijf minuten klaar met versieren, ik gooi de lampjes er zowat in en klaar is kees. Daarna nog de diverse snoeren voor de ramen en langs de muren van de kamer en badkamer ophangen. Mijn dorpje met theelichtjes in de boekenkast en ik kan er weer tegen. Als er niemand mag komen met de kerst doe ik het helemaal alleen voor mezelf. Fiena is dat een goed idee?

Beste G,
Geen bal aan

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906