• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Engelen

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Soms zit het leven mee en soms tegen. Ik heb tegenwoordig heel veel tegenslag. Ik moet verhuizen tegen wil en dank vanwege mijn gezondheid. Positief is dat er engelen in mijn leven zijn. Wat goede vrienden en vriendinnen waren zijn nu behalve mijn vrienden ook mijn engelen. Een vriendin doet al maanden de was voor mij en komt iedere week op bezoek ondanks drukke werkzaamheden. Een andere engel deed mijn administratie. Dat doe ik nu weer grotendeels zelf. Haar man en zij blijven wel gewoon op bezoek komen. Een lieve schat brengt iedere drie weken tien boeken van de bieb. Een klein feestje om te beslissen welk boek ik het eerste ga lezen. Ik kan haar niet missen. Met veel geduld plaatst mijn zoon mijn schrijfsels op mijn website. Voor mijn rubriek ‘De vraag van de week’ klamp ik iedereen in mijn omgeving aan. Ze beantwoorden mijn vraag altijd serieus en geven vaak verrassende antwoorden. Een goed gesprek is soms het gevolg. Een hele lieve vriendin komt enkele keren per week en zij brengt boodschapjes mee. Daarbij raken we nooit uitgepraat. We zijn al heel veel jaren vriendinnen. Dat kan niet meer kapot. Een andere vriendin komt ook heel vaak en zij zit altijd vol verhalen. Geregeld heel hilarisch gebeurtenissen. Ik verwonder me maar zij kijkt nergens van op. Ik heb laatst een bureautje gekocht bij Ikea. Zelf in elkaar zetten. Hellup! Het lukte niet om iemand te vinden die de handen uit de mouwen kon steken. Het kan verkeren en ik wachtte al een hele week. Toen kwam een engel rechtstreeks uit de hemel vallen. De verpleegkundige die ‘s nachts werkte vond het leuk om te doen, zei ze. Ze sleepte alle onderdelen naar de gang en ging aan de slag. Ik kon mijn geluk niet op. Ik ben nog steeds helemaal ondersteboven van dit lieve gebaar.

Beste G,
Nooit meer klagen.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906