• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Overbodig

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Naar mijn mening bestaan er veel spullen die niemand nodig heeft. Toch worden ze vaak aangeschaft om na een keer gebruik in de kast terecht te komen. Er zijn ook veel dingen die veel gebruikt worden omdat we door de reclameboodschappen denken niet zonder te kunnen. Ik noem de dozen met groente, vlees/vis en andere benodigdheden en een recept hoe je het klaar moet maken, bedacht door de super. Kan men dat niet zelf bedenken? Lekker makkelijk zeggen de gebruikers. Ja, ze hoeven niet meer na te denken. Zelf heb ik nooit een vaatwasser gehad. Ik deed de vaat als ik daar zin in had. Dus niet meteen na de maaltijd. Een lekker warm sopje en met de handen daarin en tegelijk soms een leuk gesprek met de kinderen. Ze hadden allebei hun handen nodig en er was geen plaats voor een mobieltje. Kan niet beter. Een buurvrouw schafte een slow cooker aan. Geen omkijken naar de inhoud. Het duurde wel zeven uur voordat de goulash klaar was. Geen heerlijke geuren dreven door het huis. Een groot gemis. Trouwens een afzuigkap had ik ook niet. Het zuigende geluid is echt heel irritant. Daarbij wilde ik graag ruiken wat ik ging eten. Kant en klare maaltijden was voor mij ook geen optie. Koken kan een feestje zijn en een fijne verrassing voor je huisgenoten. Iedereen blij. Er zijn altijd dingen die iemand echt niet lust. Mijn kinderen hoefden dat niet te eten. Ik kookte gewoon twee of drie potjes. Bijvoorbeeld gekookte aardappelen met schnitzel en spruitjes of gebakken aardappeltjes met schnitzel en salade. Of rijst met schnitzel en atjar. Fijne jus paste bij elk potje. Dat is toch een kleine moeite? Mijn kinderen waren tevreden eters. Dat wil je toch?
Beste Fiena, Was ik goed bezig?

Beste Q,
Werk vinden is gemakkelijk.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906