• MIJN CLUB

Laetitia Keurentjes

Het begon toch weer te kriebelen om mee te doen en het is een gezellige club.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Laetitia Keurentjes (46) speelde basketbal in haar jongere jaren. Maar ze heeft haar oude sport weer opgepakt. Daarbij heeft ze ook plaatsgenomen in het bestuur van de Fanatics . De aanleiding was de dochter die ging basketballen.

Vertel iets over deze club?

Laetitia: “Het is een vereniging met voornamelijk jeugdleden. We hebben een under 12 jaar team, een under 14 jaar team, een under zestien jaar team, een under achttien jaar team en een achttien jarigen team. Daarbij een dames- en een herenteam voor volwassenen. Bij de jongeren tot 16 jaar spelen de jongeren gemengd. Eerder was er een vereniging in Herten, de Hoppers en een jeugdafdeling en uiteindelijk zijn deze twee verenigingen samen verder gegaan. De Hoppers zijn in 1971 opgericht en daarom heten we Fanatics ’71.”

Zijn er voorwaarden om basketbal te spelen?

“Je hoeft niet persé groot te zijn, zoals men vaak denkt. Met een normale grootte kun je ook goed spelen. Met name spelverdedigers zijn niet heel groot. Zij hebben het voordeel dat ze sneller zijn lange mensen. Lange mensen hebben het voordeel dat ze de bal gemakkelijk in het basket leggen.”

Wat is jouw taak in de vereniging?

“Ik verzorg de ledenadministratie. In 2011 waren enkele bestuursleden die wilden stoppen. Hun kinderen speelden niet meer. Toen zijn ouders van spelers benaderd en ook oudere spelers en is er nieuw bestuur gekomen. Het is moeilijk om vrijwilligers te vinden. Wij hebben bijvoorbeeld de taken van de wedstrijdsecretaris opgedeeld die onder andere ook de ledenadministratie voor zijn rekening nam. Door de taken meer te verdelen is een bestuursfunctie niet meer zo zwaar. Mensen kiezen dan eerder om vrijwilliger te worden. Wij hebben ruim honderd leden.”

Zijn nieuwe leden welkom?

“Zeker! Vanaf 10 jaar tot elke leeftijd zijn leden welkom. Met name meiden tussen 12 en 18 jaar zijn zéér welkom. Wie interesse heeft kan zich bij mij melden: telefoon: 0475-329800. De eerste twee trainingen zijn geheel vrijblijvend en daar zijn geen kosten aan verbonden. Wij trainen twee keer per week. Op dinsdag in de Jo Gerrishal en op vrijdag in Herteheym in Herten en daar wonen veel jonge gezinnen. Dus veel potentiële leden!”

Wordt basketballen populairder?

“Voetbal en hockey zijn onze concurrenten. Vooral voetbal. Basketbal is geen dure sport. Trainen doen we gewoon in sportkleding. Voor de wedstrijden hebben we een tenue. Om de beurt nemen de leden de tas met tenue’s naar huis om gewassen te worden. De contributie bedraagt tussen de tien en twintig euro + de Bondscontributie een keer per jaar.”

Speel je zelf ook?

“Ik speel weer sinds kort. In de jaren negentig heb ik ook al gespeeld. Mijn dochter Colette (11) ging op een gegeven moment basketballen en toen wilde ik iets voor de vereniging betekenen en nu speel ik dus ook weer. Onze zoon Maurice (9) speelt voetbal. Ik speel voornamelijk thuiswedstrijden.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906