• HALLO, IK BEN NIEUW HIER

Susanne Sassen

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Susanne Sassen (29) is geboren in Beesel, zeven jaar geleden is ze in Den Haag gaan wonen. Sinds enkele maanden woont ze in Roermond, Waarom maakte Susanne deze keus?

Waarom de keuze voor Roermond?

“Ik heb daar bewust voor gekozen omdat ik dichter bij mijn familie wilde wonen. Mijn broer woont in een appartement in de stad. Hij wilde niet dat ik in hetzelfde complex ging wonen. Dichtbij wonen is leuk maar niet té dichtbij! Ik krijg nu bezoek van familie maar ook van vrienden uit Den Haag. Al weet ik niet precies of ze voor mij komen of voor het Outlet Center.”

Had je een bepaalde buurt in gedachten?

“Nee, zo goed ken ik Roermond nog niet. Dit complex achter de tunnel beviel meteen. Dicht bij het station, het ziekenhuis én de stad. Het is er ook rustig en dat vind ik belangrijk omdat ik een drukke baan heb. Ik wilde persé niet particulier huren omdat ik daar in Den Haag slechte ervaringen mee heb gehad. Ik heb in de winter bijvoorbeeld weken zonder verwarming gezeten. Dat wil ik niet meer meemaken. De kleine woningstichting waarvan ik nu huur, begeleidde mij in mijn keuze op een hele persoonlijke manier. De kennismaking met de buurt is tot nu toe positief verlopen. Een buurman maakt mij wegwijs en in de lift knoopt bijna iedereen een praatje aan. Dat was in Den Haag wel anders.” 

Wat is je nog meer opgevallen?

“Ik heb gemerkt dat de mensen in Limburg een stuk socialer zijn, netter en minder gehaast. Eigenlijk had ik niet meer zoveel met Limburg na zeven jaar afwezigheid. Ik praat nu weer dialect en ik begin me al weer thuis te voelen.”

Heb je nog vrienden in Roermond?

“Nee, maar ik ben wel al mensen tegen gekomen die ik van vroeger ken. Een meisje zit bij de supermarkt achter de kassa. Leuk om haar weer tegen te komen. Ik denk dat ik vrijwilligerswerk ga zoeken, bijvoorbeeld activiteiten ondernemen met mensen met een beperking.”

Vertel iets over je werk?

“Ik werk in Maastricht maar ik heb Roermond als woonplek gekozen. Maastricht vind ik leuk voor een dagje uit. Als ik daar was gaan wonen, zou dat weer ver van mijn familie zijn en dat wil ik niet meer. Ik kan me goed voorstellen dat ik hier lang blijf wonen. Ik heb mijn droombaan en mijn droomappartement en gevonden. Nu nog de man van mijn dromen...”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906