• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Marion Pfennings

Van ieder huis is wel iets gezelligs te maken.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Marion Pfennings (51) woont in een heel gewoon rijtjeshuis maar ze maakt er een heel persoonlijk huis van door haar inrichting. Het interieur van haar huis is een hobby en daarnaast heeft ze een full time baan in de thuiszorg.

Beschrijf je huis en je buurt eens?

Marion: “ De buurt is ongeveer 30 jaar geleden verrezen en is multi-cultureel. Dat vind ik niet verkeerd. Mijn buurvrouw is Turks en ik krijg geregeld iets lekkers over de schutting aangereikt. Mijn huis is een eengezinswoning met drie slaapkamers, huiskamer en dichte keuken. Niet heel groot maar voor mij en mijn kat Miep groot genoeg. Ik woon er nu ongeveer zes jaar. Ik heb niet echt voor deze buurt gekozen maar ben wegens omstandigheden hier terecht gekomen. Ik heb daar nooit spijt van gehad. Het ligt voor het grootste deel aan jezelf hoe je met je buren omgaat.”

Heb je een tuin?

“Ja, ik ben gek op tuinieren. Mijn borders staan vol met allerlei bloemen en planten. Het lijkt een beetje op een Engelse tuin. Verder heb ik in potten kruiden en ook tomaten en ricula-sla. Vorig jaar heb ik een overkapping laten plaatsen. Daaronder zit ik vaak te lezen, tenminste als ik tijd over heb. Mijn tuin is mijn hobby en ik ben er veel bezig. Dat is ook ontspanning.”

Vertel iets over je interieur?

“Ik hou van oude spullen. Volgens mijn vroegere buurvrouw, een Italiaanse, is het Italiaans antiek. Ik noem het meubels met klosjes. Daar bedoel ik kleine houten versierselen mee. In de loop van de jaren heb ik van alles in deze stijl bij elkaar verzameld. Het enige dat nieuw is bij mij is het bankstel.. Een lekkere hoekbank met gezellige kussentjes met wildpatronen. Op een kast ben ik heel trots, ik vind hem echt heel mooi. Ook met klosjes! Ik heb hem gekocht van een tante van mijn ex. Daar is alles mee begonnen. Ook mijn eethoek en de salontafel horen bij elkaar. Ik heb ooit van een tante een keukenkast gekregen. Deze heb ik helemaal geschuurd en hij staat in de keuken.”

Waar koop je deze meubels?

“Ik ga bijna iedere week samen met mijn latrelatie Frank, naar een of meer rommelmarkten. Ik moet me wel beheersen omdat het anders te vol in huis wordt. Ik kom ook geregeld bij de kringloopwinkels. Ik koop daar zelfs veel kleding. Bijna voor niets en weinig gedragen. Ik verzamel daarbij ook nog emaille keukenspullen. Verder ben ik altijd op zoek naar speelgoedkeukentjes van vroeger. Weet je wel, met die aanmaakblokjes om op te koken. Mijn keukenkast staat daar bovenop mee vol. Maar ze zijn niet goedkoop. De laatste tijd heb ik er geen meer gescoord!”

Waarom geen nieuwe spullen?

“Ik hou van dingen die geleefd hebben en dat je dat er aan ziet. Aan ons mensen mankeert toch ook van alles? Mijn keuken is een standaardkeuken maar ik heb hem in een andere kleur geverfd, een soort bruin. Het is een dichte keuken en ligt aan de voorkant van het huis. Mijn slaapkamer heb ik als thema ‘Afrika’ gekozen en mijn toilet is nautisch ingericht.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906