• DE VRAAG VAN DE WEEK

Waar en hoe wilt u wonen als u 80 jaar bent?

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Jacqueline, 60 jaar, Gerda 59 jaar, Helga, 60 jaar, José 70 jaar, Martha 56 jaar, zeggen allemaal, onafhankelijk van elkaar, hetzelfde. Het liefste willen ze wonen samen met andere mensen in bijvoorbeeld een heel groot huis waar ieder zijn privévertrek(ken) heeft of in kleine een- en tweepersoonswoningen op begane grond. Maar waar wel gezamenlijke ruimtes zijn om hobby’s uit te oefenen, soms samen te eten. Waar ook logeerkamers zijn om kinderen en kleinkinderen te ontvangen. Een tuin is ook belangrijk. De lokatie moet goed bereikbaar zijn en in de buurt van winkels, theater en bibliotheek. Het is de bedoeling om elkaar te inspireren en sociale contacten te onderhouden. Niemand kiest voor een bejaardentehuis, maar wel voor zelfstandig wonen met hulp waar nodig, samen met anderen.

Phil, 58 jaar: Ik denk in een stadsappartement, gelijkvloers met een tuintje. Zodat ik overal naar toe kan in de stad. Ik woon nu in een afgelegen boerderij. Maar als ik niet meer auto kan rijden, zit ik daar vast. Een andere mogelijkheid is dat ik verliefd raak op een 35 jaar jongere man die mij overal naar toe rijdt!

Henny, 37 jaar: Ik zou in een bungalow aan het water willen wonen met mijn lieve man.

Bart 31 jaar, Ik wil in Zwitserland wonen. In Zwitserland omdat daar schone berglucht is. Daar leef ik nog 30 jaar!

Ruud 32 jaar: Ik wil dan in Rome wonen. Ik ben graag alleen dus niet bang om te vereenzamen.

Nicole 31 jaar: In een groot huis, samen met mijn kinderen en kleinkinderen.

Marcel, 69 jaar: In de stad.

Oda, 54 jaar: Alles gelijkvloers met een klein tuintje. In de stad zodat ik alle voorzieningen kan bereiken.Ik wil wel op mezelf blijven wonen. Niet in een bejaardentehuis. .

Sjaak, 60 jaar: Ik vind een ruime woonkamer belangrijk, alles gelijkvloers en in de stad.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906