• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Harig

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Deze week kwam een vriendin binnenvallen met een gezicht op onweer. Ze is 65 jaar en was ineens, zomaar overvallen met het gegeven dat ze overal haren had. Uit het niets! Haar hele gezicht zat onder de dons. Daarbij kwam dat ze op haar hoofd kale plekken had ontdekt. Ze was in shock. Kijk, zei ze tegen mij en een andere vriendin die bij mij op bezoek was, kijk naar mijn gezicht. Wij keken maar zagen eigenlijk niks, tenminste geen vacht. Ze ging verder, als ik me 's morgens opmaak en ik kijk in de vergroot-spiegel schrik ik me kapot. OOO, zijn mijn andere vriendin en ik, in de vergrootspiegel. Daar moet je nooit in kijken, dan zie je alle ongerechtigheden. Dat wil je niet. Trouwens op onze leeftijd heeft iedereen haren waar ze niet horen. Die moet je een voor een met een pincet uittrekken of geregeld naar de schoonheidsspecialiste gaan. Zij heeft haar methodes om ze te verwijderen. RRRRitsss, en weg zijn ze. Er zijn vrouwen die hun armen laten doen of zelf scheren. Echt waar, zei het slachtoffer, nooit van gehoord. Nou, zei ik, ben maar blij. Maar die kale plekken op je hoofd, daar moet je mee naar de huisarts. Het zijn echt plekken zo groot als een eidooier. Hartstikke kaal. Ze kan ze nu nog verbergen onder haar getoupeerde haardos. Maar het moet niet gekker worden. Zelf denkt ze dat het komt omdat ze niet gezond eet, veel alcohol drinkt en rookt. Het zou zomaar eens kunnen dat ze vitamine tekort heeft, opperde ik. Ik gaf haar de raad om wél gezond te gaan eten, veel groenten en fruit bijvoorbeeld. Maar daar heeft de dame geen zin in. Ze kookt nooit en doet amper boodschappen. We kunnen nu wel zeggen dat ze dit wel moet doen, maar dat gaat niet gebeuren. Misschien kan ome dokter haar gezonde pillen voorschrijven. Dat zou een optie zijn. Mijn vriendin raakt nu helemaal in paniek. Moet ik naar de dokter? Maar dan vindt hij van alles en ik moet helemaal door de molen. Brrrr, dat durf ik niet! Mijn andere vriendin en ik hebben haar laten beloven om de huisarts op te zoeken. Nu maar hopen dat ze dat doet.

 

Beste G,
Oud worden is niet leuk maar vroeg sterven is nog minder leuk.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906