• GOED DOEL

Michel Roman

Het mes snijdt van twee kanten, samen hebben we veel plezier.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Michel Roman (67) noemt zich entertainer, zo staat het op zijn visitekaartje. Hij is muzikant in hart en nieren en laat vooral oudere mensen genieten van zijn talent. Hij is vrijwilliger bij Camillus en bij PSW.

Waar bestaat uw vrijwilligerswerk uit?

Michel: “Ik begeleid mensen in Camillus met activiteiten. Dat kan van alles zijn. Ik maak muziek, maar ik help ook bij het breien, tekenen, schilderen of kaarten en verder alles wat de mensen leuk vinden om te doen. Dat doe ik twee keer per week bij Camillus en een avond per week van 16.00 uur tot 20.00 uur bij PSW op de Koninginnelaan. Ik hoop dit werk nog lang te blijven doen. Alles wordt minder, ook de activiteiten die worden aangeboden. Dat is heel erg.”

Wat doet u met muziek?

“Ik ben muzikant en mensen vragen of ik wil komen spelen bij Camillus. Een keer in de week kom ik voor de muziek. We hebben een zangkoor. Daar ben ik mede verantwoordelijk voor. We bestaan nu ongeveer een jaar en het loopt goed. Ik begeleid het koor op keyboard.”

Vertel iets over het koor?

“Ons repertoire bestaat uit oude Limburgse, Nederlandse en Duitse liedjes. De koorleidster Lizette heeft een boekje met meer dan honderd liedjes waar we uit kiezen. Ons gemengd koor bestaat uit 50 leden en soms nog meer.”

Waarom bent u vrijwilliger geworden?

“Ik ben nu bijna negen jaar vrijwilliger. Ik speelde in een band en op een gegeven moment kon dat niet meer vanwege mijn hart. Ik heb een hart-ritme probleem en inmiddels heb ik goede medicatie. Maar ik mocht niet meer werken en verveelde me dood. Ik zag het niet meer zitten en wist eigenlijk niet hoe het nu verder moest. Een hulpverleenster kwam met het idee om vrijwilliger te worden op Camillus. Ik heb een gesprek gehad en werd aangenomen.”

Hoe ging het in het begin?

“Mijn eerste indruk dat het een fantastische groep vrijwilligers, professionele mensen en zieke mensen waren werd bevestigd. Ik werd goed opgenomen in deze groep. Je vertelt ook iets over jezelf en je leven. Ik ben van oorsprong Fransman. Ik vertelde over mijn hobby, muziek maken. Toen kwam het voorstel of ik op de afdeling muziek wilde maken. In mijn voormalige band speelden we bijvoorbeeld Michael Jackson, een heel ander genre. Mijn vrijwilligerswerk bestond ook uit het brengen en halen van mensen van en naar het zangkoor. Ik kwam dus in aanraking met hun repertoire. Eerst dacht ik: niets voor mij! Toch ging ik meedoen als muzikant. Ik leerde alles van de vorige pianist. Na twee jaar heb ik de taak van hem overgenomen en ik wil het niet meer missen.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906