• JEUGD

Ik ben Dirk

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ik ben 8 jaar. Ik voetbal.

Ik zit in groep vijf en ik kende de jufrouw al voordat ik deze groep kwam. Ik hou het meeste van rekenen. Daar ben ik goed in en mijn vader is daar ook goed in en mijn moeder ook. Ik lees boeken vooral van Hyronimus Stilton. Ik vind deze boeken spannend en ook grappig.

Mijn grootste hobby is voetballen. Mijn club is SVC 2000 en ik speel in F1. Ik sta meestal op het middenveld en ik ben verdediger. Het is mijn derde jaar dat ik bij de club voetbal. Ik vind het nog steeds leuk en ik zou wel andere sporten willen doen maar ook op voetballen blijven. Drummen is mijn andere hobby. We hebben er vandaag over gesproken dat ik mijn energie kwijt moet. Dat kan ik niet goed in de vakantie bijvoorbeeld. Dus hebben we gepraat over breakdance. Voetballen doe ik drie keer per week, drummen een keer per week en breakdance is ook een keer per week. Dan heb ik zaterdag en zondag vrij. Dat vind ik genoeg. Ik wil eerst gaan kijken bij breakdance. 

Mijn favoriete voetballer is Dirk Kuyt. Hij speelt in Engeland. Ik ben voor Feyenoord. Ik was eerst voor Ajax maar toen zei een vriendje dat dit een afwasmiddel is. Hij is voor Feyenoord en nu ben ik daar ook voor. Soms kijk ik naar een wedstrijd op tv. Af en toe is een wedstrijd erg laat op tv en het duurt ook lang. 

Ik ben ook vaak op de trampoline in onze grote tuin. De salto en de koprol lukt heel goed. Ik ben wel eens hard gevallen. Maar gelukkig niets gebroken. 

Mijn beste vrienden zijn Jort en Lucas. Meestal komen ze bij mij spelen omdat ze zelf een kleine tuin hebben. Mama vindt dat goed. 

Ik wil later prof voetballer worden omdat ik voetballen zo leuk vind en niet omdat ik rijk wil worden.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906