• JEUGD

Ik heet Stef

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ik ben 6 jaar. Ik hou van giraffen.

Ik heb al heel veel giraffen. Ik heb echte giraffen gezien in de dierentuin en ik vond ze héél leuk. Ik was in het circus en daar was ook een giraf. Het is gewoon mijn lievelingsdier. Het liefste zou ik een giraf in de tuin willen hebben maar dat kan niet. Later als ik groot ben, wil ik giraffenverzorger worden. Giraffen zijn lief en ze eten alleen blaadjes van de bomen. Blaadjes die hoog in de bomen zitten. Daar kunnen ze goed bij omdat ze zo’n lange nek hebben. Giraffen wonen in Afrika. Daar zou ik wel graag willen gaan kijken. Dat lijkt me leuk. 

In de vakantie zijn we naar een safaripark geweest. De giraffen lopen daar los en je rijdt met de auto langs. Een giraf kwijlde op onze auto. 

Ik heb thuis een heleboel giraffenknuffels en één hele grote. Hij heet Megaraffi en hij is nog groter dan mijn broer Dirk die al acht jaar is. We hebben hem gekocht van een ander kindje. We zijn hem gaan halen met de auto en de grote giraf zat in het midden. Hij paste maar net in de auto. Iedereen keek naar onze giraf. Toen zijn we ook nog pannenkoeken gaan eten. Boeken waar giraffen in staan wil ik heel graag lezen. 

Ik zit in groep 3 en ik ga dit jaar leren lezen. Ik kan het al een beetje. Ik heb al geleerd: maan en vis en ik kan deze woorden ook schrijven. Mijn beste vrienden zijn Sil en Bruno. 

Op zaterdag ga ik altijd naar de Bevers, dat is scouting. Toen we met de scouting op kamp waren, heb ik de giraffen gezien. We zijn daar extra voor mij gaan kijken omdat iedereen weet dat ik giraffen cool vind. We zijn ook nog naar een speeltuin geweest. Als het slecht weer is spelen we in een grote zaal. Dat is ook gezellig. Als ik naar de Bevers ga, trek ik mijn uniform aan. Dat is rood.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906