• MAR EN MOON

Mar en Moon zijn twee buurvrouwen die geen tijd hebben om bij elkaar over de vloer te komen. Ze nemen wel de tijd om te mailen over van alles en nog wat.

Roermond, 11 oktober 2015

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Een hele goede morgen, deze morgen.

Ja, ik heb zo’n goeie zin, vandaag, waarom weet ik ook niet. Het mooie weer werkt natuurlijk ook wel mee. Dadelijk nog even de boekenkast poetsen en dan heb ik de grote schoonmaak op mijn gemakkie gedaan.

Mar, ik had je verteld dat ik een screentest voor 1 tegen 100 zou gaan doen voor de televisie. Nou, gisteren was het zover. Ik toog met de trein, lekker lezend en heel goedkoop naar Amsterdam Bijlmer naar het grote van de Ende gebouw. Daar in de reusachtige hal aangekomen kreeg ik een formulier en een pen (deze wel teruggeven, hoor) en een kop koffie. Het was een vragenlijst met algemene vragen en over mijn interesses, sport, boeken, hobby’s enzovoort. Omdat iedereen alleen gekomen was maakten we snel contact. Er was één meisje, Marjolein, die vertelde dat ze aan Peking Express had meegedaan en omdat dat een van mijn favoriete programma’s was, vroeg ik haar het hemd van het lijf. Een vrouw, Ria, had heel Rusland doorkruist en kon daar ook heel interessant over vertellen.

We werden met zo’n 75 personen naar een zaaltje gebracht en een lange, lollige productieleider begon alles een beetje uit te leggen en de 50 vragen op het scherm kwamen snel voorbij. In het begin was ik natuurlijk wat zenuwachtig, maar omdat ik bijna alle vragen wist, op een stuk of zes na, ontspande ik en was er zeker dat ik door zou zijn. Mijn buurvrouwen waren heel negatief, veel te snel en veel fouten, maar ik was vol zelfvertrouwen. Toen na een kwartiertje de namen werden voorgelezen van degenen die door waren, was ik er nog steeds van overtuigd dat ik uitgekozen was. Ik veerde omhoog toen er een Monique genoemd werd, maar die had een andere achternaam. En nu de laatste... Ik was er niet bij.

Ik was erg teleurgesteld en liep nog mopperend met een ander mevrouw naar het station. Zij vertelde dat zij wel eens had meegedaan en het was een hele leuke dag geweest. Er zijn wel drie opnames op een dag. Op TV ziet alles er heel gelikt uit, maar Carolien maakt best veel fouten. Je werd enorm in de watten gelegd, er was zelfs champagne en je kreeg een groot cadeau mee. Dat was allemaal langs mijn neus gegaan.

Toen ik thuiskwam haalde ik een reuzenpizza voor mij alleen en at die met smaak op. Troosteten. Het werkte. Maar ik laat het hier niet bij, ik heb me weer opgegeven. De aanhouder wint. Wat jij, Mar?

Grtz Moon

 


 

Heel goed Moon, ooit zien we je allemaal veel geld winnen en vooral eeuwige roem verwerven. Heb je ook al bedacht wat je met het geld gaat doen? Daar denk ik geregeld aan als ik weer een lot uit de loterij heb gekocht. Mijn zoon en ik delen altijd een lot en de discussies zijn niet van de lucht over het besteden van deze tonnen. Ik wil altijd dat mijn dochter, die niet mee doet, evenveel krijgt. Gewoon als cadeau van mij en haar broer. Het is toch vreselijk als hij en ik zoveel geld zouden hebben en zij niet? Dat vindt mijn dochter totaal niet. Had ik maar ook mee moeten doen, zegt ze. Haar broer is van plan om haar een groot deel te geven en ik ook. In dat geval heeft zij weer meer dan hij en ik. Dat is ook weer niet eerlijk. Begrijp je het nog Moon?

In het geval dát, wil ik een huis kopen. Maar eigenlijk wil ik blijven wonen waar ik woon. Een aanbouw is niet mogelijk. Het huis van de buren is niet te koop. Maar misschien als ik veel te veel betaal, wel. In dat geval zou ik het wel weten. De ruimte waar nu de badkamer is, wordt bij de slaapkamer getrokken. Waar nu de keuken is, komt de huiskamer en de keuken wordt gesitueerd waar nu de buren wonen. De gevel moet ook worden aangepast. Er komt in plaats van twee deuren maar een deur, mijn deur. De ramen worden vleugelramen en kunnen weer open. Het hele huis wordt strakke stuc, weg met het spuitstucwerk. Voor mij geen super de luxe keuken met eiland. Ik hou mijn keuken met alle kastjes van 100 jaar oud. Wel een nieuw aanrecht met stenen blad, een grote Amerikaanse koelkast in een zacht kleurtje. Alla, een afwasmachine, dat ik waarschijnlijk nooit gebruik. Ik hou er van om met mijn handen in het warme sop te zitten en te peinzen over de aanstaande verbouwing.

Dag Moon

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906