De vraag van de week

Een kleine enquête. Tien personen tussen 10 en 100 jaar geven antwoord op de vraag van de week. Een vraag levert tien interessante antwoorden op.
Welk gerecht maakt uw moeder het aller lekkerste klaar?
Door
Mar-Li Wingens
9 januari, 2013

De maaltijden van mama smaakten altijd goed. Eigenlijk altijd beter dan van wie ook. Ze heeft vaak één recept dat niemand kan overtreffen. We hielden een kleine enquête en vroegen:

Lotte 23 jaar: Indiaase rundvleescurry.

Gita 79 jaar: Heerlijk zuurvlees, mals en sappig.

Anka 60 jaar: Karbonade met fantastische saus. Het vlees stond urenlang te pruttelen. 

Louise 63 jaar: Mijn moeder kon goed koken. Haar andijviesla met zalm was de beste. Sperzieboontjes mét een gebakken uitje is net een beetje lekkerder dan zonder.

Bart 40 jaar: Boeremoos mit braodwórs.

Miep 68 jaar: Zuurkool met casselerib. Zuurkool en puree apart geserveerd.

Anna 32 jaar: Pannenkoeken met spek of kersen.

Dirk 50 jaar: Aardappelen, rundvlees en groenten. Maar eigenlijk is alles wat ze kookt lekker.

Theo 59 jaar: Kalfstong met champignons.

Lilian 80 jaar: Mijn moeder was haar tijd vooruit en maakte toen ik jong was al elleboogjes macaroni met ei, tomaten en kaas. 

Elke 42 jaar: Bloemkoolsalade, rauwe roosjes bloemkool met een dressing van olie en azijn, peper en zout, geprakt ei met mayonaise. 

Angie 47 jaar: De kervelsoep van mijn moeder was onovertroffen.

Martje 72 jaar: De zelfgemaakte pudding met vel. Heerlijk!

Hubert 61 jaar: Wij kregen ’s avonds altijd gebakken aardappelties bij de boterham. Wij aten tussen de middag warm en mijn moeder hield altijd gekookte aardappelen over om ’s avonds te bakken.

Leon 45 jaar: Mijn moeder kon niet heel erg goed koken maar haar erwtensoep was gewoon heel goed.

Deel dit artikel

Lees volgende De vraag van de week
Waar bent u erg aan gehecht?
Lees volgende artikel
De Boodschappenbus