De vraag van de week

Een kleine enquête. Tien personen tussen 10 en 100 jaar geven antwoord op de vraag van de week. Een vraag levert tien interessante antwoorden op.
Welk recept kunt u bijzonder lekker klaarmaken?
Door
Mar-Li Wingens
22 juli, 2004

Smaken verschillen. De een vindt erwtensoep van oma het allerlekkerste en een ander mag je alleen maar wakker maken voor boerenkool met spekjes. We hebben allemaal wel een lievelingsrecept. Heidi 51 jaar: Ik maak kervelsoep precies zoals mijn moeder die maakte, maar hij smaakt niet hetzelfde. Ik weet niet waar dat aan ligt. Cake kan ik wel maken zoals mijn moeder hem bakte. Kitty 68 jaar: Ik moet van mijn man een keer per week krulandijvie-sla maken zoals mijn schoonmoeder het maakte. Krulandijvie fijn snijden. In een kom een blikje zalm, een ui snipperen, een scheutje azijn. peper en zout en mayonaise toevoegen. Door elkaar roeren. De andijvie rauw toevoegen en door elkaar husselen. Garneren met tomaat en hardgekookt ei. Daarbij frietjes. Gertie 53 jaar: Proemevlaai zoals mijn moeder die maakte, maar ik heb het nooit geleerd . Phil 58 jaar: Arretjescake, een recept van de oude kleuterschooljuf van mijn zoon. Men neme: een pakje boter, 50 gram cacao, 200 gram basterdsuiker, 2 eieren, 200 gram Marie-koekjes en een scheutje koffiemelk. Koekjes verkruimelen, boter smelten. Alle ingrediënten mengen en in een leuke vorm doen. Een dag in de koelkast laten opstijven. Nu rijst wel de vraag bij mij: rauwe eieren mag toch helemaal niet meer vanwege de salmonellen? Hoe moet dat nu. Weet misschien iemand een vervanger voor rauwe eieren? Nellie 90 jaar: Ik ben altijd amateur-huisvrouw gebleven en nooit een goede kok geworden. Marlie 55 jaar: Snoebeldeboep. Dat maak ik bij ieder familiefeest. Heel eenvoudig maar wel zelf bedacht: Allerlei soorten fruit in dobbelsteentjes in een grote kom. In de zomer veel vers en in de winter meer blikfruit. Eenvierde liter slagroom kloppen met een klein beetje suiker tot deze bijna stijf is. Dan doe je er een blik aardbeien met het sap doorheen, Nog even de mixen. Over het fruit gieten zodat alles bedekt is. Laten opstijven in de koelkast. Klaar. Frank 65 jaar: Mijn moeder maakte geweldig zuurvlees. Maar ik ken de juiste verhoudingen niet. Dus wat ik ook probeer het smaakt nooit zo als bij mijn moeder. Jos 72 jaar: Mijn vriendin maakt pannenkoeken, zo heerlijk met appel. Onovertroffen. maar waar dat nou precies aan ligt weet ik niet.

Deel dit artikel
Lees volgende artikel
in twee huizen