Jacqueline Frencken (26) en Pelle Aarts (30) zijn een stel. Sinds enkele weken zijn ze ook kroegbaas- en bazin. Ze hebben de grote stap gewaagd en zijn voor zich zelf begonnen in Heel.
Hoe is het allemaal zo gekomen?
Jacqueline: “Het is eigenlijk best een apart verhaal. De ouders van Pelle wonen in Heel. Ik reed door Heel en toen zag ik het café liggen. Ik vertelde ’s avonds tegen Pelle dat het mij zo’n gezellig cafeetje leek. Hij kende café De Tram goed, dat was vroeger zijn stamcafé geweest. De volgende dag zitten we samen op internet te kijken naar cafés die te koop staan en wat zien we? Café De Tram in Heel staat te koop!”
Pelle: “Toen zijn we gaan kijken.”
Waren jullie van plan een café in een dorp te kopen?
Jacqueline: “Niet persé. In de stad zijn natuurlijk ook leuke cafés. Maar we wilden een café met mogelijkheden tot uitbreiding.”
Pelle: “Bij De Tram zit een zaaltje, een grote parkeerplaats, een terras voor, opzij en achter.”
Zien jullie Heel ook zitten?
Pelle: “Heel is een mooie gemeente, veel groen en waterrijk. Een bloeiend verenigingsleven, steeds meer toerisme. Daarbij ga ik terug naar mijn roots.”
Jacqueline: ”De mensen van Sint Joep vormen een heel speciaal publiek. Heel erg leuk en heel anders dan in de stad. Wij woonden in een appartement midden in Roermond. Dus dat is wel een hele verandering.”
Hebben jullie ook verenigingen als stamklant?
Pelle: “Ja, de toneelvereniging voor volwassenen en sinds kort ook voor de jeugd. Verschillende Vastelaovesverenigingen, de Waterscouting.”
Jacqueline: “Er komen mensen die een potje komen kaarten, nog geen kaartclub en we hebben een poolbiljart.”
Hebben jullie nog andere activiteiten gepland?
Pelle: “Volgende maand hebben we de eerste keer een band gepland, bluespop, een tweemansformatie. Dat willen we steeds meer gaan organiseren.”
Jacqueline: “Op een gegeven moment willen we ook een kleine kaart gaan voeren. Dat is interessant voor de fietsers die langs komen, de wandelaars...”
Wat vinden jullie familie en vrienden van deze grote stap?
Pelle: “Ze staan er allemaal achter. Ik heb al vijftien jaar in de horeca gewerkt en nu komt mijn droom uit.”
Jacqueline: “Voor mij is het werk vrij nieuw. Ik heb wel een tijdje in de horeca gewerkt om ervaring op te doen. Maar ik houd mijn baan voorlopig aan. Ik werk vier dagen en ik hoop dat het zo druk wordt dat ik ook fulltime nodig ben in het café.”