• MIJN BESTE BESLISSING

Christian Veldkamp

Het draait om bewustwording, inzicht en verandering.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA
RUBRIEK: MIJN BESTE BESLISSING

Christian Veldkamp nam al diverse ingrijpende beslissingen in haar leven. De nieuwe uitdaging is een eigen bedrijf. Haar grootse inspiratie is: mensen helpen op allerlei gebied, daar wordt ze heel blij van. Wat is haar plan?

Vertel iets over je leven?

“Ik heb tijdens mijn leven belangrijke beslissingen genomen met grote gevolgen. Maar ik ben er van overtuigd dat alles zo heeft moeten gaan. Mijn echtscheiding was een mijlpaal en toen de kinderen op een gegeven moment bij hun vader gingen wonen. Ook op het vlak van mijn werk heb ik ontwikkelingen doorgemaakt. Op 17 jarige leeftijd heb ik gekozen voor een administratieve loopbaan. Ik had meteen een vaste baan. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen gekregen maar ben altijd (parttime) blijven werken. Nadat de kinderen uit huis waren ben ik weer full-time gaan werken. Beroepsmatig en persoonlijk heb ik me ontwikkeld.” 

Hoe verliep je werkzaam leven?

“Steeds als ik dacht dat een ander bedrijf interessant was, ben ik overgestapt naar een uitdagender functie. Op een gegeven moment werkte ik voor een uitzendbureau. Ik werd uitgezonden op projectbasis. Dat paste helemaal bij mij. Toen deed zich de situatie voor dat in de gevangenis van Roermond bolletjesslikkers werden geplaatst. De vraag was of ik dit project administratief wilde gaan ondersteunen. In eerste instantie schrok ik daarvoor terug. Na twee slapeloze nachten heb ik de knoop doorgehakt en deze baan aangenomen. Toen ik voor het eerst in de Pollaertstraat kwam voelde ik me daar meteen op mijn plek. Een totaal onbekende wereld ging voor mij open en voor mij was dat weer een grote omslag in mijn leven. Ik heb daar zes jaar met veel plezier gewerkt. Toen heb ik er voor gekozen om de drie jarige opleiding Sociale Dienstverlening in Sittard te gaan doen, naast mijn werk in de nieuwe gevangenis.”

Hoe ging het verder?

“Na deze opleiding afgerond te hebben, ben ik op de universiteit in Maastricht rechten gaan studeren. Dat heb ik anderhalf jaar gedaan en toen heb ik de studie afgebroken. Het viel mij heel zwaar naast mijn werk en dat was het niet waard. Ik had inmiddels een nieuwe partner en ben opnieuw getrouwd. Bij de gemeente Heerlen op de afdeling Sociale Zaken wachtte een nieuwe uitdaging. Daar heb ik gewerkt tot afgelopen augustus, toen ben ik mijn eigen bedrijf gestart.”

Waarom maakte je deze keuze?

“Ik wilde vrij zijn om mijn eigen beslissingen te nemen. Ik doe nu iets wat mij heel veel energie geeft en waar ik heel blij van word, mensen helpen. Ik biedt aan om mensen te helpen om hun werkplek en/of hun huis te re-organiseren. Chaos brengt stress met zich mee. Ik help mensen om de controle terug te krijgen over hun planning en werkzaamheden. Opruimen geeft weer ruimte in het huis en in de geest. Verder help ik kinderen en jongeren om hun talenten te ontdekken. Samen zoeken we uit wat hun dromen en wensen zijn door middel van een speciaal daarvoor ontwikkeld spel.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906