• DE VRAAG VAN DE WEEK

Je huis opknappen. Wie doet het niet? Meestal is een verbouwing verbonden met stress en rommel en stof. Is dat nou zo erg? Daarna héb je ook wat! We hielden een kleine enquête en vroegen:

Hoe verliep uw laatste opknapbeurt of verbouwing van uw huis?

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ellen 42 jaar: Wij hadden net de verbouwing achter de rug toen we wateroverlast kregen door hevige regenval. Alles moet opnieuw. Heel zuur.

Karin 50 jaar: Eigenlijk zou alles gewit en behangen moeten worden. Maar ik vind de troep zo vreselijk dat ik blijf uitstellen.

Louise 63 jaar: Van een leien dakje. Echte vakmensen die gewoon doorwerkten en het resultaat is prachtig!

Jo 72 jaar: Witten, verven, behangen, vloeren leggen, ik doe alles zelf. Zes jaar geleden heb ik ons appartement helemaal opgeknapt.

Anny 63 jaar: Vreselijk. Het ging om het plaatsen van een nieuwe keuken. Het duurde de hele week en ze maakten ontzettend veel rotzooi.

André 71 jaar: Een familielid verhielp problemen met de rolluiken. Dat verliep prima.

Janneke 42 jaar: De verbouwing loopt nog. Soms wat langzaam en op plekken die we niet hadden gepland.

Theo 52 jaar: Ik ga ons nieuwe appartement onder handen nemen. Ik kijk er naar uit. Klussen is mijn hobby.

Michiel 32 jaar: Ik wil onze houten vloer opschuren en opnieuw lakken. Mijn vrouw gaat met onze dochter dan een paar dagen bij haar moeder logeren om ruzie te voorkomen.

Eva 28 jaar: Ik vind het heerlijk als mijn ideeën uitgevoerd worden. Mijn vriend is heel handig en als ik iets wil in huis, maakt hij het.

Bernhard 45 jaar: Wij wonen in een oud huis en zijn nooit klaar. Het is normaal als we weer eens in een verbouwing zitten.

Jan 70 jaar: De tijd van verbouwen of klussen is voorbij. Ik ben niet handig en moest altijd vakmensen inhuren. Dat was niet altijd een pretje.

Karlijn 38 jaar: Wij hebben bewust gekozen voor nieuwbouw. Ik moet er niet aan denken om te verbouwen.

Jolanda 41 jaar: Volgende week wordt begonnen met de aanbouw. Ik verheug me niet op de rommel maar wel op het resultaat.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906