• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Loslaten

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Het is de gewoon de treurige waarheid: ik ben een controlefreak. Ik wil alles van tevoren bepalen, overzicht houden en ik wil geen verrassingen. Ik ben single, dus ik doe precies wat ik wil. De dag moet verlopen zoals ik dat gepland heb. Koste wat koste.

Ik sta precies om 7.00 uur op, neem een douche en om 7.20 uur neem ik koffie en een boterhammetje met jam en mijn vitamientjes, Om 7.45 fiets ik de straat uit naar mijn werk. Daar kom ik aan om 7.55 uur. Dat is 5 minuten te vroeg en deze besteed ik om mijn spullen klaar te leggen. Op die manier kan ik precies om 8.00 uur met mijn werk beginnen. Om 10.00 uur drink ik thee gedurende een kwartier en lees de krant. Om 12.30 is het lunchtijd. Ik neem brood van thuis mee. Altijd twee sneetjes met kaas en een stuk peperkoek en een banaan.

Na mijn werk ga ik naar huis en maak mijn huis schoon. Iedere werkdag hou ik me nauwkeurig aan mijn schema. Op die manier komt iedere week mijn hele huis aan de beurt. Mijn boodschappen doe ik een keer per week op zaterdag. Ik maak een schema wat ik op welke dag eet. Altijd gezond. Na het schoonmaken, kook ik. Twee keer per week ga ik daarna naar de sportschool. Ik kijk tv of ik lees een boek. Om 11 uur ga ik slapen.

Ik wil niet dat iemand mijn dagelijkse routine verstoord. Ik ben dan ook niet blij met onverwacht bezoek. Ik ontvang bezoek op afgesproken dagen en tijden. Dat kan dus op zaterdag of zondag. Het is jammer dat andere mensen dan vaak andere bezigheden hebben. Dus op ik ga twee keer per maand op zondagmiddag twee uur naar mijn ouders. Een vriendin komt een zondagavond per maand bij mij op bezoek en ik ga een zondagavond bij haar op bezoek.

Dit is mijn leven.

Vakanties zijn een probleem omdat dan alles anders is. Ik heb heel veel vakantiedagen opgespaard. Ik denk heel stiekem aan het maken van een verre reis naar onbekende oorden. Iets avontuurlijks, iets onvoorspelbaars.

Beste Fiena, hoe regel ik een en ander?

 

Beste G,

Begin eens met uw schema’s weg te gooien en spontaan te lunchen met een vette hamburger.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906