• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Afspraak

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Mijn innige wens is om mensen van divers pluimage te leren kennen. De moeilijkheid is hoe dat in het garen te hangen. Tegenwoordig ben ik lid een klein clubje van creatieve mensen, wij komen een keer in de maand bij elkaar. In mijn huiskamer kleien, breien, mosaïken en schilderen we samen. Niet dat we er veel van terecht brengen, maar dat is ook niet het uitgangspunt. We willen graag met onze handen bezig zijn en al doende komen er interessante gesprekken ter tafel. Het is vooral gezellig en we prijzen elkaars resultaten uitbundig.

De moeilijkheid is dat het clubje te klein is en ook dat leden zich niet voldoende verbinden. Ze komen opdagen of niet of uren te laat. Dat vind ik heel jammer en ook niet te begrijpen. Mijn ervaring leert dat dit gedrag heel gewoon is. Het valt me op dat het mensen zijn die geen eigen initiatief en inbreng tonen maar alles laten regelen door anderen. Zelfs etensafspraken worden niet nagekomen. De gastvrouw- of heer doet zijn stinkende best om een dineetje te bereiden waar de gasten hun vingers bij opeten. Voor de k.t z’n k.t. Zelf nodigen deze mensen nooit gasten uit, dus ze weten niet wat ze aanrichten door niet te komen.

Vorig jaar heb ik me aangesloten bij een leesclub. Niet in mijn huis maar we kwamen samen in een zaaltje. Kaal en ongezellig. Niemand bleef dan ook na afloop om na te kletsen. Het liefste had ik het hele gezelschap mee genomen naar mijn huis. Maar dat was niet de gewoonte. Voor mij geen tweede seizoen leesclubje.

Ik zou wel een eigen clubje willen oprichten, bij mij of afwisselend bij iemand thuis. Maar ja, waar vind ik mensen die een boek per maand willen lezen? Een gezelschap dat zou willen filosoferen, is ook hartelijke welkom. Evenals een kookclubje. Ik heb gemerkt dat mensen zelfs de basis van koken niet onder de knie hebben. Ik ben van het roeren in grote pannen met verse ingrediënten zónder gebruik te maken van blikjes, pakjes en zakjes. Ik wil graag leren van mensen die heel verfijnd bezig zijn en ook van de vegetarische keuken en het bereiden van vis.

Fiena, het is niet aan mij besteed om lid van een officiële vereniging of club te worden. Een nieuwe eigen club bepaalt zijn eigen regels. Eigenlijk is maar één regel: afspraken nakomen. Waar vind ik deze mensen?

 

Beste M,

Als ik iemand tegen kom die aan uw voorwaarden voldoet, mail ik u.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906