• JEUGD

Ik heet Yannick

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ik ben tien jaar

Ik was in Spanje

We zijn in de vakantie naar Spanje geweest met de bus. We deden er 20 uur over om daar te komen. Ik vond het wel lang duren maar ik heb geslapen. Als ik wakker was las ik een boek. Toen we er waren gingen we naar ons hotel. Ik was nog nooit in een hotel geweest. Ik vond het wel sjiek. We hadden een kamer met twee tweepersoons bedden. Voor mama, papa mijn zusje en mij. Soms gezellig maar niet altijd! Eigenlijk zou ik soms liever een eigen kamer hebben gehad. Het was heel warm en af en toe bijna niet uit te houden. Gelukkig was de zee maar tien minuutjes lopen. Het was een mooi strand maar wel heel druk. We zijn naar een aqua-park geweest, twee dagen aan zee gelegen, naar een zwembad geweest, gewinkeld en uit gaan eten. Iedere middag. Meestal at ik een broodje frikadel. Geen Spaans eten. Ik zwem het liefste in zee omdat er hoge golven zijn. De terugweg viel mee omdat er toen geen files waren. Het was een leuke vakantie. Het was ook weer fijn om thuis te zijn.

De rest van de vakantie ga ik luieren. We gaan wel nog naar een pretpark en nog meer uitstapjes. Ik ga ook nog iets doen met vriendjes. Bijvoorbeeld met Mikel. X-boxen, op de trampoline, naar het zwembad, ijsjes eten bij de ijssalon en bouwen met lego.

Ik mag in de vakantie ook later naar bed. Dat is iedere dag anders. Als het heel warm is, ga ik veel later. Na de vakantie ga ik naar groep 7 en ik krijg een meester.

Mijn hobby is handbal. Ik speel in Swalmen bij een club. Er zitten ook vrienden van mij bij, Brian, Joost en Teun. Ik heb naar de opening van de Olympische Spelen gekeken maar ik kijk niet naar de wedstrijden.

Mijn zusje heet Chanoa en soms spelen we samen. Ik heb een cavia en hij Diego en een konijn en hij heet Buddy. Ik maak zelf de kooien schoon en ik geef ze elke morgen eten. Ik verzorg ze helemaal zelf.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906