• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Oolderveste

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Mireille en Maurice en hun twee kinderen wonen sinds vijf jaar in de wijk Oolderveste.

Waarom hebben jullie gekozen voor Oolderveste?

Mireille: “We hebben bewust gekozen voor Roermond. Het water, de leuke stad, goede wegverbindingen. Wij waren een van de eersten die op Oolderveste bouwgrond kochten. We kregen op de open dag een helecopter vlucht aangeboden boven het gebied. Er was toen nog helemaal niets gebouwd. We waren met een klein clubje mensen die bouwgrond hadden gekocht. We leerden meteen de mensen kennen die ook bouwden. Het zijn nog steeds onze beste vrienden. Iedereen komt van buiten en zit in hetzelfde schuitje. In zo’n geval maak je gemakkelijk contact. Je wisselt ervaringen uit over bouwmaterialen, aannemers enz. Er is nog steeds een groot gevoel van saamhorigheid in ons blok. Er wonen mensen van alle leeftijden. Dat vind ik heel leuk.”

Beschrijf jullie huis eens?

“Het zijn nieuwe, moderne huizen maar wel allemaal verschillend. Ze zijn in eigen beheer gebouwd. Er waren wel enkele voorwaarden. De huizen moesten ongeveer vierkant zijn, twee verdiepingen. Verder kon iedereen zijn fantasie de vrije loop laten. Wij hebben gebouwd in samenwerking met een ‘alles in een’ bureau.”

Hoe gaat dat?

“Wij zijn zelf niet handig en hebben weinig tijd. Wij kregen een architect via dit bureau en het bureau besteedde ook alle werk uit. Dat is ons heel goed bevallen. We hebben uiteraard wel onze wensen te kennen gegeven. We wilden een open keuken met een kookeiland en aan een kant een bar. Dat vond ik bij de moeder van Maurice altijd zo gezellig. We wilden dat alle ruimtes in elkaar over zouden lopen. Een studeerkamer op de begane grond was een wens. Dit in verband met het werk van Maurice. Ook een inpandige garage was voor ons belangrijk.”

Waarom is dit zo belangrijk?

Mireille: “We hebben drie honden en een cavia. De honden slapen ‘s nachts in de garage. Als ze vies zijn hoeven ze niet via de voordeur naar binnen. Heel handig!”

Hebben jij en Maurice dezelfde smaak?

“We moesten vaak keuzes maken bijvoorbeeld welke tegels, wat op de vloer, welke kleuren. Als wij eenmaal een keuze hebben gemaakt, dan is het ook goed. We gaan niet achteraf twijfelen. Wij hebben dezelfde smaak dus alles ging eigenlijk heel gemakkelijk. De keuken is bijvoorbeeld wijnrood en onze bank ook. Maar alles is wel strak. De muren zijn wit en de vloer zwart. We hebben onze meubels die we al hadden, gehouden. De buitenkant van de aanbouw van het huis is afgewerkt met zink.”

Hebben jullie ruimte genoeg?

“Na vier jaar vonden we het boven net iets te klein en toen hebben we verbouwd. We hebben boven de garage een logeerkamer annex bioscoopkamer gecreëerd en de kamers van de kinderen zijn groter geworden. Ze hebben allebei een budget gekregen voor meubels en mochten een kleur uitkiezen voor een wand. Het is heel mooi geworden.”

Vertel iets over de tuin?

“We hebben best een grote tuin. Veel onderhoud, maar ik hou van tuinieren. De honden spelen in de tuin, Fleur heeft een trampoline, er is een voetbalveldje voor Koen. Een fijn terras voor het opzetzwembad. Een vijver. De tuin ligt op het noorden maar omdat hij best groot is, is er altijd ergens zon. We zijn veel in de tuin. Als het weer minder is, zitten we onder de waranda. We zijn hier thuis en hier blijven we.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906