• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

De binnenstad

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Mariëlle Gerads woont met man en twee kinderen aan de rand van de binnenstad van Roermond.

Vertel iets over het type huis?

Mariëlle: “Het huis is in 1958 gebouwd en de architect was Van der Vocht uit Tegelen. Wij hebben de oude bouwtekeningen gevonden. Toen stond het huis nog midden in de weilanden. Het huis heeft veel oude details maar je kunt merken dat de architect ook modern dacht. De architraven zijn voor die tijd modern. We hebben de originele details gehouden. Bijvoorbeeld de ingebouwde boekenkasten, hoge plafonds, hele oude vloeren van heel hard hout. Tegenwoordig worden daar cafévloeren van gemaakt. We hebben de indeling van het huis helemaal gelaten zoals deze was.”

Welke zijn de redenen dat jullie voor dit huis hebben gekozen?

“Bijvoorbeeld dat je heel snel in de stad bent en toch een beetje ‘buiten’ woont. Vlak bij een mooi natuurgebied, de hockeyvelden, scholen op loopafstand. Tegenwoordig minder druk door de aanleg van de A73. Wij wonen daar nu 15 jaar.”

Is het huis groot genoeg?

“Onze kinderen Bas en Anouk hebben hun eigen kamer. Mijn man Jeroen heeft een werkkamer op zolder en we hebben ook nog een lounge-achtige kamer op zolder. Daar staat een tv.”

Hoe hebben jullie het huis ingericht?

“Ik ben verkoop- en woningstyliste. Dat is bij ons thuis te zien aan de hele inrichting. Onze huiskamer is lang en smal en door optische trucs toe te passen en het gebruik van bepaalde kleuren, lijkt de kamer breder. Door spiegels op te hangen heb ik buiten naar binnen gehaald. Onze meubels staan wat hoger op de pootjes waardoor de oppervlakte ruimer lijkt. De meubels zijn een mix van modern en landelijk. Jeroen houdt van modern en ik meer van landelijk. Het is dus de kunst om twee woonstijlen op een manier samen te voegen zodat je allebei tevreden bent.”

Was dat moeilijk?

“Het betekent in ieder geval veel showrooms bezoeken voordat het meubel gevonden is, dat allebei bevalt. In het begin hebben we bijvoorbeeld heel lang met kale peren aan het plafond gewoond. Wél met een dimmer voor de gezelligheid...Uiteindelijk komen we er wel uit. Ook het bepalen van de kleuren is belangrijk. Je moet je lekker voelen bij een kleur. Ik kijk daarbij niet wat toevallig modern is. Maar ik hou niet van bruin maar heb wel voor een bruine bank gekozen. Maar er blijken dus pigmenten rose en rood in te zitten. Dat vind ik wel weer mooi. De muren zijn gebroken wit.”

Wat is nog meer belangrijk voor jullie woongenot?

“Het moet praktisch zijn. We hebben twee kinderen en een poes. Het huis moet gemakkelijk te onderhouden zijn. We hebben een ruime tuin met mooie oude bomen, ook vaak een voordeel van oudere huizen. Ik heb er als styliste wel op gelet dat de terrastegels goed bij de inrichting van het huis passen.”

Viel er ook iets tegen?

“Een oud huis vergt veel onderhoud. Er is een nieuw dak op gekomen, isolatie aangebracht en uiteraard een nieuwe keuken en badkamer geïnstalleerd. Het is moeilijk om een plek voor de tv te vinden. Daar heb ik een oplossing voor gevonden door zelf een tv-meubel te ontwerpen.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906