• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Debbie Hannes

Ik maak mensen graag blij
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Debbie Hannes (22) woont afwisselend in Roermond en in Nijmegen. Maar waar is haar echte thuis. Waar ontplooit ze de meeste activiteiten?

Waar woon je eigenlijk?

Debbie: “Ik woon in Roermond bij mijn ouders en zusje Jennifer. Maar ik heb ook een kamer in Nijmegen waar ik studeer. Mijn ouders wonen in een vrij nieuwe buurt. Mijn kamer is gewoon een slaapkamer geen kamer waar ik woon. Ik woon in het hele huis. In Nijmegen heb ik eigenlijk alleen een slaapkamer.”

Wat doe je in Nijmegen?

“Ik studeer Frans aan een lerarenopleiding. Ik heb een talenknobbel dus de keus voor een taal lag voor de hand. Ik ben niet echt een speciale band met Frankrijk maar ik vind het gewoon een mooie taal. In de weekenden ben ik eigenlijk altijd in Roermond te vinden.”

Wat doe je allemaal in Roermond?

“Ik zit al tien jaar op tafeltennis in Roermond. Ik doe mee aan toernooien. Daarbij heb ik hier een bijbaantje. Verder doe ik vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis. Ik heb daarvoor gekozen omdat het handig is als je een EHBO-diploma hebt. Dat heb ik vijf jaar geleden behaald. Ik heb gelukkig nog geen geval meegemaakt waar ik hulp moest bieden. Maar ik sta natuurlijk wel klaar als er zich iets mocht voordoen. Ik wordt ingezet bij de EHBO bij sport- of andere evenementen zoals Staasie-Festaasie en het Bevrijdingsfestival. Ik denk dat er op dit moment een stuk of tien jongeren lid zijn. Een gezellige groep! We doen samen ook andere activiteiten.”

Welke bijvoorbeeld?

Nou, we hebben meegedaan aan de NLDoet-actie. Deze actie is georganiseerd door de Vrijwilligers Centrale. Bedrijven, stichtingen en verenigingen kunnen klussen aanvragen. Wij hebben twee dagen meegedaan. Op de vrijdag zijn een aantal mensen naar het Vlinderhuis in Linne gegaan. Daar hebben ze een high-tea gehouden, Zelf ben ik een dag naar de Gulden Dreef in Herkenbosch geweest, Dat is voor verstandelijk beperkte mensen, een onderdeel van Pergamijn. Daar hebben we samen met deze mensen wafels gebakken, meegeholpen in de tuin en samen gewandeld. De gedachte er achter is dat iedereen twee dagen per jaar iets goeds kan doen voor een ander.”

Waarom juist deze activiteiten?

“Op de website kun je zelf je klussen uitzoeken. Voor ons waren dat niet zo’n geschikte klussen. Wij willen echt iets voor en met mensen doen. Wij hebben zelf gezocht en toen hebben we gekozen voor deze twee klusjes. De mensen vonden het leuk en wij zelf ook.”

Waar ga je na je studie wonen?

“Ik denk wel in Roermond. Maar ik wil niet werken in Roermond, wel in Limburg. Ik zou het niet leuk vinden om leerlingen tegen te komen in de stad of bij het stappen.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906