• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Fred Lammers

Fred en zijn beste vriend in de tuin
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Fred Lammers (62) woont met zijn echtgenote Elly al ruim 26 jaar in zijn huurhuis op Hoogvonderen. Naar volle tevredenheid. Fred werkt als concierge bij basisschool Ankertje/Kompas.

Waarom deze buurt?

Fred: “Het is dus een huurhuis en wij kwamen er wonen toen Hoogvonderen nog een grote zandbak was, 26 jaar geleden. Wij zijn de eerste bewoners van dit type woningen. Het was oorspronkelijk een koopwoning maar ze werden niet verkocht omdat ze erg duur waren. Toen kwamen deze woningen in de verhuur. Wij wilden graag naar een huis met tuin verhuizen.”

Waar woonden jullie hiervoor?

“In een appartement op Tegelarije. Daar hebben we 12 jaar gewoond. Ik vond het welletjes en wilde een gezinswoning. Onze dochter Mandy was een jaar of tien en we vonden het tijd om te verkassen. Zij moest naar een andere basisschool maar daar had ze helemaal geen moeite mee.”

Vertel iets over het huis?

“Lekker ruim en een leuke tuin met berging. Een mooie huiskamer met open keuken en boven drie grote slaapkamers en een badkamer.”

Hoe zijn jullie ingericht?

“Ik noem het degelijk. Robuust eikenhouten meubels. Vroeger hadden we alles modern maar we worden wat ouder. Je wilt wat gemakkelijker zitten. We hebben een hond, een Rotweiler , hij heet Djerbo, en dan moeten meubels tegen een stootje kunnen.”

Hoe hebben jullie de tuin aangelegd?

“Klinkers. Vooral gemakkelijk met onze hond. Ik heb geen groene vingers. We zitten wel bij mooi weer in de tuin en we eten dan ook buiten. We hebben een kleindochter van bijna zes jaar, Chloë. Ze komt graag bij oma en opa op bezoek. Ik ga met haar samen naar paardrijen.”

Ben je van plan daar te blijven wonen?

“Ja hoor. Het ligt natuurlijk aan onze gezondheid. Dat kun je niet voorspellen. Ik zou het niet erg vinden om in dit huis, in deze buurt oud te worden. Aardige mensen en we zeggen goedendag. Ik vind het prettig dat mensen van alle leeftijden in deze buurt wonen. Wij hebben al diverse keren nieuwe buren gekregen.”

Heb je hobby’s?

“Ik heb jaren gedart in een café in Maasniel. Nu niet meer. Wij wandelen veel met de hond, wel twee uur per dag. Ik ben thuis geen klusser, ik klus al genoeg op mijn werk.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906