• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Angeline Gerris-Van Bergen

Mijn volgende huis is dus een appartementje in Roncalli
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Angeline Gerris-Van Bergen (84) woont al 15 jaar in een appartement achter de tunnel. Naar volle tevredenheid. Daar kan zij haar zussen met echtgenoten uit Frankrijk en Canada te logeren hebben omdat ze twee slaapkamers heeft.

Waarom heb je voor dit appartement gekozen?

Angeline: “Ik heb in Melick gewoond in een huis toen de kinderen nog thuis woonden. Toen zij uitvlogen zat ik daar alleen. Mijn tweede man, Jo Gerris, was gestorven en ik vond het niet prettig alleen in dit vrijstaande huis, ik voelde me niet meer op mijn gemak.”

Heb je nog op andere plekken gewoond?

“Toen ik Jo, mijn tweede man, leerde kennen woonde ik in Eindhoven. Daar had ik een hotel-café-restaurant. Mijn eerste man Sjef Rosier is op acht en dertig jarige leeftijd overleden. Wij hadden twee kinderen Ankie en Henry die toen nog klein waren. Dus toen had ik de zaak alleen. Jo Gerris hoorde dat ik weduwe was geworden en hij hernieuwde de kennismaking. Wij waren ooit van plan geweest om te trouwen maar dat ging toen niet door. De liefde bloeide weer op en we trouwden. We hebben in de omgeving van Roermond een huis gezocht. Dat vonden we in Melick. Daar heb ik altijd heel erg graag gewoond. Het waren de mooiste jaren van mijn leven.”

Waarom heb je gekozen voor Roermond

“Naar het overlijden van Jo miste ik mijn vrienden, kennissen en handbalvrienden. Ik had twee echtgenoten verloren maar voelde me nog steeds jong. Via vrienden hoorde ik dat er appartementen gebouwd zouden worden met vrij uitzicht. Dat wilde ik graag. Ik woon op de vierde etage met uitzicht op een park. Ik heb een huiskamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers. Echt een geweldig appartement.”

Nooit gedacht om te verhuizen?

“Ja, naar de binnenstad. Maar daar heb ik van afgezien. Mijn plan is om ooit in Huize Roncalli te gaan wonen als ik niet meer zelfstandig kan zijn. Ik heb al drie keer in het ziekenhuis gelegen. Ik heb een pace-maker. Maar na zo’n ziekenhuisopname kom je thuis en dan ben je alleen. Mijn dochter is een schat maar ze gaat ook weer naar haar eigen huis en gezin. Ik wil ook niet afhankelijk zijn van haar. Mijn zoon woont in Australië. Ik heb wel een alarm van Roncalli. Als er iets is kan ik hulp vragen.”

Vertel iets over je interieur?

“Ik heb het meeste meegenomen vanuit Melick. Daar ben ik aan gehecht. Ik heb nog veel herinneringen aan Jo. Bijvoorbeeld zijn beeld gemaakt door Truus Coumans gemaakt toen hij 25 jaar trainer van de handbalvereniging was. In de sporthal die zijn naam draagt, staat ook een standbeeld van hem. Dat is toch prachtig? Nu handballen de kleinkinderen.”

Sport jij ook nog?

“Ja, ik doe aan yoga en ik zwem regelmatig. Wandelen doe ik weinig, daar ik ben te lui voor. Ik heb lang handbal gespeeld. Daar hebben Jo en ik elkaar leren kennen. Hij vond dat ik mooie benen had!”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906