• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Chantal Stals

Af en toe veranderen is gewoon leuk
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Chantal Stals heeft er gewoon veel plezier in om haar huis in te richten. Maar ook om andermans huis aan te pakken, vindt ze geen probleem. Ze krijgt veel complimenten van iedereen.

Vertel iets over je huis?

“Wij wonen in Swalmen en ons gezin bestaat uit mijn man, een zoon van 10 jaar en een dochter van 5 jaar en mij. Het huis is niet heel groot maar wel heel knus. Het is een rijtjeshuis en ongeveer zes jaar geleden gebouwd. Wij zijn de tweede bewoners. Het huis ligt tegen de bosrand aan. Dat is natuurlijk geweldig. Toen wij voor het eerst het huis gingen bekijken, voelde het meteen goed. De sfeer was goed. Dat vind ik belangrijk. Er hoort een leuke tuin bij en sinds kort hebben we een vijver met vissen. Heerlijk om vanuit een tuinstoel in de vijver te kijken.”

Wat zeggen bezoekers?

“Soms willen bezoekers dat ik bij hun thuis ook kom inrichten, decoreren of gewoon eens met de meubels schuiven. Dat doe ik natuurlijk graag! Iedereen die bij ons over de vloer komt, vindt het een gezellige inrichting. Mijn stijl is landelijk. De buurvrouw was afgelopen week op bezoek en zij vroeg of ik mee wilde helpen een en ander te veranderen. Daarna zou het afwachten zijn wat de buurman er van zou vinden. Hij houdt niet van veranderingen. Dat hoor ik wel vaker bij mannen. Ze willen gewoon alles hetzelfde houden. Dus ik begin met meubels ergens anders neerzetten. Om muren een andere kleur te geven is het nog te vroeg. Hij moet eerst wennen dat de indeling anders is.”

Hoe ga je te werk?

“Ik zie al snel in mijn hoofd hoe het anders kan. Veel mensen kunnen niet door de bestaande inrichting ‘heen kijken’. Ook kleurencombinaties zie ik helemaal voor me in gedachten. Ik heb me altijd al voor decoratie geïnteresseerd. Bijvoorbeeld kerstdecoratie. Ik heb altijd een andere kerstboom dan anderen. Ik versier ook met Pasen en tijdens de herfst heb ik een herfstthema voor het raam. Ik ben best handig. Ik verf en behang zelf. Mijn kleuren zijn taupe, creme, beige en een enkel kleuraccent en dat is op dit moment lila.”

Verander je zelf ook van stijl?

“Wij waren in de koloniale stijl ingericht en nu dus landelijk. Ik wilde alles wat lichter. Koloniaal is toch vrij donker. Het is voor het eerst dat ik echt tevreden ben. Voorlopig hoef ik niets meer te veranderen. Mijn man vindt gelukkig alles goed en is heel tevreden. Ook als ik weer iets veranderd heb.”

Hoe ging die verandering van koloniaal naar landelijk in z’n werk?

“Mijn schoonmoeder houdt ook van veranderen. Zij was landelijk ingericht. Zij doet het meteen helemaal goed en koopt allemaal nieuwe meubels. Dus een aantal meubels kwam onze kant uit. Ik verander geleidelijk. Dat vind ik leuk. Overal neuzen naar mooie dingen. Ik koop niet alleen maar in bepaalde winkels maar gewoon overal waar ik iets leuks zie.”

Wil je nog iets met je speciale talent doen?

“Eigenlijk niet. Gewoon zoals het nu gaat. Vrienden helpen met de inrichting. Sommige mensen zeggen dat ik een website moet beginnen. Maar dat trekt me nu in ieder geval nog niet. Ik zeg niet dat ik dat nooit zal doen.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906