• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Hannah Downs en Jordy Neuen

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Hannah Downs en Jordy Neuen zijn 20 en 24 jaar en sinds mei van dit jaar huren ze een groot vrijstaand huis. Hoe dat financieel mogelijk is vertelt Hannah graag.

Vertel iets over het huis?

Hannah: “Het is dus een vrijstaand huis in een dorp van ongeveer 300 vierkante meter. Het heeft een mooie voortuin en via de zijtuin kom je in de leuke achtertuin. Daar staan enkele bomen in. Er hoort ook een garage bij. Dus een huis met alles er op en er aan. 

Verder heeft het huis een grote keuken met een bar, een mooie huiskamer, twee wc’s, badkamer en drie slaapkamers.”

Hebben jullie allebei een goede baan?

“Jordy heeft een leuke baan bij Piet Hein Eek als meubelmaker en ik studeer voor docent Engels in Sittard. Ik heb dus niet echt een inkomen. Wij kunnen dit huis huren omdat wij huursubsidie krijgen. Het huis stond al vijf jaar leeg omdat er geen koper gevonden werd. Toen hebben de eigenaars het aan ons verhuurd.”

Staat het huis nog steeds te koop?

“In ons huurcontract staat dat als het huis verkocht wordt, wij binnen drie maanden moeten verhuizen. Het is op zich een mooi huis maar er moet wel een en ander aan opgeknapt worden. Dat houdt kopers blijkbaar tegen.”

Hebben jullie bewust gezocht naar zo’n kans?

“Nee, wij waren wel op zoek naar woonruimte maar we hadden nooit gedacht aan z’n mooi, groot huis. Wij woonden gedurende drie maanden bij de ouders van Jordy. Dat was natuurlijk geen ideale situatie. Via via hoorden wij over dit huis en dat het al vijf jaar leeg stond. Wij hebben contact gezocht met de eigenaren en we zijn tot een overeenkomst gekomen. Voor allebei de partijen is dit een voordelige oplossing.”

Hebben jullie genoeg spullen?

“Ik ben helemaal van ‘Marktplaats’ geworden. Ik koop daar tegenwoordig bijna alles. Dat was eerder echt niet zo. Wij hebben daar bijvoorbeeld een hoekbank voor acht personen gekocht. Enkele meubelstukken hadden we al. Een tv hebben we van papa gekregen. Jordy heeft zelf een hele mooie tafel gemaakt. De stoelen daarbij hebben 30 euro gekost. Van Marktplaats! Jordy kan natuurlijk goed meubels opknappen maar ik doe dat nu ook heel graag. Ik ben bezig met een vitrinekastje op te knappen. Ik schilder het in een prachtige turquoise kleur.” Jordy heeft een tuinset gemaakt en daar zitten we vaak.”

Houden jullie van dezelfde dingen?

“Over het algemeen wel. Ik ben wat moderner en Jordy wat klassieker. Onze smaken zijn goed te combineren.”

Zouden jullie het huis willen kopen?

“Dat is nog te duur voor ons. Maar we zouden het wel willen. Wij hebben nu een huurcontract voor een jaar maar als er koper is, moeten wij binnen enkele maanden verhuizen. Maar dat vinden wij eigenlijk geen probleem. We zien het wel als dat aan de hand is. Zo lang het duurt kunnen we van het huis genieten.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906