• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Jenny Wolter

Ik decoreer graag. Bijvoorbeeld met kerst is het bij mijn een en al versiering.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Jenny Wolter (38) is heel blij met haar huis aan de rand van de stad. Dicht bij alle voorzieningen en toch heel rustig en heel vrij. Ideaal voor een gezin met kleine kinderen.

Hoe kom je in dit huis terecht?

“Wij wonen in een hele rustige, nette buurt in de wijk Kapel in ’t Zand. Daar ben ik terecht gekomen omdat ik mijn man, Maurice, heb leren kennen en hij had dit huis al gekocht. Hij woonde er al. Dit huis is in 1928 gebouwd en is half vrijstaand. Toen Maurice het kocht, zaten er wee stopcontacten in, een beneden en een boven! De wc was buiten.“

Waar zijn jullie begonnen met opknappen?

“Mijn man heeft een eigen timmerbedrijf en heeft zelf het hele huis onder handen genomen. Dat was al voor ik in beeld kwam. Dus de echt grote opknapbeurt heb ik niet meegemaakt. Het is een groot huis met vier trappen, een grote tuin en daarbij de bedrijfsruimte.”

Beschrijf het huis?

“We hebben openslaande deuren naar de tuin geplaatst en we hebben een kantoor annex speelruimte gemaakt. Inmiddels hebben we twee kinderen, Sem van zeven jaar en Boy is vier jaar. Als je door de voordeur komt, sta je in een lange gang met een mooie ouderwetse travertin vloer en die hebben we uiteraard laten liggen. Aan het eind van de gang is de ruime keuken. Daarnaast is een soort bijkeuken. Vandaar kun je in de garage komen wat nu werkplaats is. Rechts in de gang is de deur naar de woonkamer.”

Wat vinden we op de bovenverdiepingen?

“Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers. Een ouderslaapkamer en de kamer van Boy. Daar is ook de grote badkamer. Op de tweede verdieping slaapt Sem. Hij heeft ook een grote kamer en er is nog een kleine logeerkamer.”

Wat is jouw inbreng in de aankleding van het huis?

“Eigenlijk doe ik de hele aankleding! Toen ik er kwam wonen hingen er gehaakte gordijntjes voor de ramen, geel met oranje gordijnen en hele grote donkere meubels. Ik vond dat helemaal niet bij het huis passen. Het was een robuuste mannen inrichting. Wij hebben in eerste instantie mijn meegebrachte meubels neergezet en een nieuw bankstel gekocht. We hebben alle muren getext. Eigenlijk was alles af, de badkamer is heel mooi maar ik wilde een en ander aan mijn smaak aanpassen.”

Welke smaak heb jij?

“Modern maar wel heel knus. Mensen die bij ons op bezoek komen zeggen altijd dat ze het gezellig vinden. Vooral de accesoires vallen altijd op. Daar heb ik wel feeling voor. Wij hebben een zwarte bank en verder houten meubels in een vergrijsde tint. De kamer is helemaal in zwart, grijs, wit en zilver ingericht. Dat glimmende zilver maar niet kitscherig. In de woonkamer is een schoorsteen, marmer uit 1928. Daar hebben wij een elektrische haard in geplaatst. Boven de schoorsteen hebben we barok behang en daarop hangt een houten stronk uit het bos met daarop weer een zilveren bloem. Voor de ramen hangen lange, witte gordijnen. Aan de muren foto’s die ik zelf maak en bewerk. Ik hou vast aan de stijl die ik gekozen heb.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906