• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Steffie Verbeek

Ooit willen we een grote leefkeuken bijbouwen.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Steffie Verbeek (35) is geboren in Swalmen, opgegroeid in Boukoul en na jaren in Utrecht te hebben gewoond, (ongewild) Roermondse geworden. Steffie woont namelijk weer in Swalmen. Ze werkt in Venlo als marketing-manager.

Hoe woon je?

Steffie: “Wij wonen in een oud huis in Swalmen. Ik geloof dat het in 1950 gebouwd is. Het is een vrijstaand huis aan de rand van het dorp. Het heeft en grote tuin en een garage. In ieder geval genoeg plek voor ons. Wij wonen er nu vier jaar.”

Wie zijn ‘wij’?

“Mijn vriend Danny, onze dochter Dante van twee jaar en onze honden. Een boxer Bikkel genaamd en een Leonberger, Bommel. Danny wilde persé een boxer en ik een Leonberger. Dus nu hebben we allebei onze zin. Maar het gekke is dat de boxer erg aan mij hangt en Bommel trekt meer naar Danny.”

Waarom hebben jullie gekozen voor dit huis?

“Ik kwam langs het huis samen met Danny en ik zei: ‘hier wil ik wonen’. Hartstikke toevallig hebben de opa en oma van Danny het huis ooit gebouwd. Zij hebben daar gewoond en op een bepaald moment verkocht. Toen het huis weer te koop kwam, hebben wij het gekocht.”

Hoe ziet het huis er van binnen uit?

“We hebben een woonkamer met een aparte eetkamer. De eetkamer is later bijgebouwd en iedereen vraagt zich af waarom ik de muur tussen de woonkamer en de eetkamer niet afbreek. De reden is dat het mijn kantoor is. Verder is er een keuken, bijkeuken en ook op begane grond de badkamer. Dat vind ik super. Vooral met Dante. Ik kan haar beneden verschonen. Boven is het niet heel groot. Wel een (te grote) ouderslaapkamer. Dus we hebben achter het bed een inloopkast gemaakt. Verder een kamer voor Dante, redelijk groot en nog een klein kamertje. Er was een grote muurkast en daar hebben we een extra wc van gemaakt. Er is een vlizotrap naar de zolder.”

Vertel iets over de tuin?

“Deze is 1000 vierkante meter groot. Tuinieren is geen hobby van Danny en mij. We hebben een zwembad. Dat is dus in het begin van de zomer schoonmaken en verder bijhouden. Verder vergt de tuin weinig onderhoud. Veel tegels. We hebben tenslotte twee honden!”

Hoe zijn jullie ingericht?

“Wij zijn van het hoogglans wit. Een donkerbruine bank en verder heel minimalistisch. Ik ben druk dus ik wil rust om me heen.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906