• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Joyce Teeuwen (25)

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Hoe woon jij?

“Ik woon in een flat op de bovenste (de vierde) verdieping. Er is geen lift, het is een oudere flat. Ik woon daar nu al drie jaar. Via een klant in de kapsalon waar ik al zeven jaar werk, kreeg ik de tip om eens naar dit appartement te informeren. Ik ben gaan kijken en het beviel meteen.”

Beschrijf de ruimte eens?

“Als je binnenkomt is er een kleine hal en aan de lange gang liggen de twee slaapkamers, de badkamer, de wc en de keuken. Aan het eind van de gang is de huiskamer. Het betreft een grote en een kleine slaapkamer en een aparte keuken en wc. Het waren eigenlijk drie slaapkamers omdat een gedeelte van de huiskamer afgescheiden was met ensuite-deuren. Maar deze waren er al uit voordat ik er kwam wonen. Het resultaat is wel een behoorlijk grote woonkamer. Er is een klein balkon maar daar zit ik niet veel. Ik heb daar mijn wasrekje staan!”

Heb je veel opgeknapt?

“Eigenlijk alles. Er had een oude mevrouw gewoond en daarna nog een meisje. Maar zij had het niet zo goed aangepakt. Alle muren en plafonds waren kanariegeel! Dat is er allemaal afgehaald. In de woonkamer zat laag op laag behang. De kozijnen en de deuren waren grauw. Dus ik heb (met hulp) alles behangen en geverfd. Met de keuken had ik geluk, die was net nieuw. Fijn veel kastjes en verder heel neutraal. Op de vloer heb ik voor laminaat gekozen.”

Heb je onlangs nog iets veranderd?

“Ik heb inmiddels een vriend, Dave, een Zeeuw. Wij houden van dezelfde dingen. We doen allebei aan kickboksen en fitnessen en we houden van Zeeland! Samen hebben we de flat aangepast aan de smaak van ons allebei. Een muur heeft een andere kleur gekregen en we hebben ook nieuwe meubeltjes gekocht. Mijn moeder zegt dat het nu een echt ‘Joyce-flatje’ is. In de gang is nu een fotowand van mijn ouders, zussen en vrienden en vriendinnen. Ik hou van barok. We hebben een oude opgeknapte kast gekocht, heel bewerkt. Verder bij een oude man een tv-kastje van steigerhout met uitgezaagde hartjes. In Zeeland bij een stel dat oude meubels opknapt, hebben we een salontafel en een eetkamertafel gekocht. Dave vindt dat ik een leuke smaak heb. Gelukkig!”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906