• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Maranda en Harro Driessen

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Maranda en Harro Driessen wonen in Asenray. Naar volle tevredenheid. Volgens het stel hebben ze een lot uit de loterij getroffen wat hun huis en omgeving betreft. Ze zijn al vanaf 1987 bij elkaar, tien jaar later getrouwd en ze hebben inmiddels een dochter en een zoon.

Waarom hebben jullie voor Asenray gekozen?

Maranda: “Harro is geboren en getogen in Asenray, Ik kom van oorsprong van ‘oppe Ruiver’.”
Harro: “Het is eigenlijk Maalbroek. Dat luistert nauw, anders krijg ik problemen met mijn vader.”

Hoe komen jullie in dit huis terecht?

Harro: ”Zelf ontworpen en gebouwd. De bouwgrond was eigendom van opa. Mijn broer en zus wilden niet in Asenray wonen. Mijn neefje en nichtje waren toen nog te jong en dus was ik de enige gegadigde om deze kavel te kopen.”

Vertel iets over het huis?

Harro: “Het huis ligt midden in het dorp, naast de kerk en een café maar wel met vrij uitzicht van uit de tuin. Ik heb bouwkunde gestudeerd en ik ben een ontwerp gaan tekenen. Het tweede ontwerp werd door de gemeente goed gekeurd. Het is een vrijstaand huis met anderhalve verdieping en een vrijstaande garage. We hebben vier slaapkamers.”
Maranda: “De grote woonkamer heeft een kleine L. We wilden een afgesloten keuken maar wel groot genoeg voor een eethoek en een groot keukenblok. In de kamer hebben we een leistenen vloer. Gemakkelijk in onderhoud maar een nadeel: er komen gemakkelijk strepen op, witte strepen en dat wil je niet. Verder is er een ruime bijkeuken en een proviandkast.”

Hoe voelt het wonen?

Maranda: “Boven zijn de wanden schuin vanwege het diepe dak. Soms lastig maar wel heel gezellig. Dus bij het inrichten moet je goed nadenken vooral wat kastruimte betreft. Onze voortuin is groter dan onze achtertuin. Het huis ligt 20 meter van de straat. Harro is de tuinman en hij moet de tuin goed bijhouden voor het aanzicht. We hebben een oprit met lei-lindes en een grote vijver in de voortuin. Deze trekt veel bekijks van passanten. We hebben ook nog een erker aangebouwd.”

Is de tuin voor jullie belangrijk?

Harro: “We hebben meegedaan aan de wedstrijd: ‘show uw tuin’ van de gemeente Roermond en we kregen de aanmoedigingsprijs. De achtertuin is ongeveer 250 vierkante meter groot.”
Maranda: “Een flinke tuin op het zuiden. Sinds kort hebben we een trampoline en een plantenkas. Een mooi, groot terras. We zitten steeds meer buiten te genieten van de zon en het uitzicht.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906