• THUIS!

Een huis is nog lang geen thuis. Een thuis maak je zelf door je eigen sfeer te creëren. Goede smaak is mooi meegenomen maar een eigen smaak is belangrijker. Wat de één mooi vindt is voor de ander totaal niet aanvaardbaar. In deze rubriek vertellen mensen over hun thuis en hoe dat voelt.

Dave Mevissen

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Dave Mevissen (37) voelt zich als een vis in het water in zijn straat, de Molenweg in Roermond. Daar zijn de buren niet onschuldig aan. Wie wil daar nou niet wonen?

Wat zijn het voor mensen in de straat?

“Inmiddels wonen er veel mensen van ongeveer dezelfde leeftijd met jonge kinderen. Wij vormen een soort van vriendenclubje. Toen ik het huis kocht, woonden er voornamelijk oudere mensen. Voor en na zijn zij vertrokken naar bejaardentehuizen of anders. Er zijn jonge mensen voor in de plaats gekomen. Ik woon er sinds 2001 samen met mijn vrouw Janneke en tegenwoordig met onze twee kinderen Job van vijf jaar en Pim van anderhalf jaar.”

Vertel iets over de huizen? 

“Het zijn eigenlijk arbeiderswoningen, gebouwd in het begin van de vorige eeuw. Er woonden arbeiders die werkten in de naburige fabriek. Onderling zijn er kleine verschillen in afmeting, de indeling is nagenoeg hetzelfde. Iedereen heeft inmiddels een stuk aangebouwd. We hebben allemaal een leuke stadstuin. Daarachter loopt een pad en dat maakt het wonen ‘Aan de Meules’ zoals onze straat van oudsher wordt genoemd, extra leuk.”

Leg dat eens uit?

“Wij komen altijd bij elkaar op dat pad achter onze huizen. Daar komt ook onze spreuk ‘achterom is kermis’ vandaan. Gelukkig blijft ons paadje behouden als de plannen voor de Roerdelta uitgevoerd worden. De laatste huizen liggen aan het water. Er staat daar een grote wilg aan het paadje en daar zitten we onder op mooie zomerse avonden tot in de late uurtjes. Het is gewoon altijd gezellig, we maken veel lol met elkaar. Een verbindende factor vormen de kinderen die over het algemeen in dezelfde leeftijd zijn. De kinderen kunnen er veilig spelen en er is altijd wel een volwassene die een en ander in de gaten houdt. Daarbij voelt het als een dorpje met de binnenstad op loopafstand.”

Waarom hebben jullie deel genomen aan ‘De leukste straat van Nederland’?

“Frans Raeven werd vorig jaar een nieuwe buurman en van hem is dit idee. Hij heeft ons opgegeven en wij hebben allerlei opdrachten uitgevoerd bijvoorbeeld een koffietafel organiseren liefst met bekende Roermondenaren als gast. Dat is geweldig gelukt, de burgemeester was er en vlaaien, koffie, meubilair werden gesponsord. We zijn heel erg gedreven en enthousiast.”

Hoe is de het afgelopen met de wedstrijd?

“Wij hebben de prijs van leukste straat van Nederland niet gewonnen.... Maar het mee doen was geweldig. De onderlinge band is nog sterker geworden. Apeldoorn heeft de prijs in de wacht gesleept maar voor ons gevoel zijn wij nog steeds de leukste straat van de hele wereld.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906