• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

De tijd gaat als een schaduw heen

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Er zijn mensen die zijn blijven steken in een vroegere tijd. Ze gingen niet mee in de reis door de tijd. Ze misten de trein. Gek genoeg ook mensen die nooit in deze tijd hebben geleefd maar toch terug verlangen naar een lang vervlogen tijd.

De hippie-tijd is daar een goed voorbeeld van. Toen gebeurde het. Vrouwen en mannen hadden de tijd van hun leven en wilden dat alles bleef zoals het was. De dames bleven lange gebatikte rokken dragen, rechtstreeks uit India naar Nederland geïmporteerd. Met henna geverfde lange haren horen daarbij. De mannen hebben ook lang haar, samen gebundeld in een heel dun staartje omdat het haar bovenop hun hoofd niet meer bestaat.

Maar ook vrouwen en mannen die toen nog niet geboren waren, willen deze tijd terug. Ze leven graag in harmonie met de natuur. Jammer dat Nederland geen natuur heeft. Daarom eten ze vegetarisch en zijn wars van nieuwe uitvindingen zoals iPads en wat dies meer zij. Nee, ze hebben een eigen moestuintje en gaan in hun vakantie kamperen op een boerderij zonder entertainment.

Hun kinderen weten in eerste instantie niet beter. Tot ze door klasgenootjes op een andere toon gebracht worden. De pleuris breekt dan gegarandeerd uit. Ze willen ook hebben wat andere kinderen hebben. Dan is de cirkel rond want wat de ouders van hippies mee moesten maken, maken de hippies van nu ook mee met hun kinderen. Namelijk: oorlog in huis.

Ik maakte als puber mijn ouders gek met het gezeur om een eigen paard. Daar trapten ze niet in. Verder mocht ik mijn fantasie uitleven. Ik was een paardenmeisje en mijn beste vriendinnen ook. We hadden verzorgpaarden en haalden ons geluk uit het poepruimen in stallen en het roskammen van ons lievelingspaard. Gelukkig ben ik niet blijven steken in deze fantasie in tegenstelling tot enkele vriendinnen. Ze organiseren tegenwoordig weekenden waarin ze het leven van Indianen en cowboys naspelen. Eenmaal volwassen hebben ze inderdaad een eigen paard. Hun echtgenoten zitten nu met de gebakken peren.

 

Beste L,

Deze mensen zijn gelukkig ongevaarlijke gekken.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906