• JEUGD

Ik heet Sanne

Ik zou wel graag een broer of zus hebben gehad maar ik heb wel het voordeel dat ik niets hoef te delen.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ik ben 14 jaar

Ik ben al zes jaar lid van waterscouting Beatrix bij Hatenboer. Ik stond een jaar op een wachtlijst voor dat er een plek voor mij was. Mijn beste vriendinnen en vrienden waren al lid. Wij halen allerlei dingen uit zoals de leiding irriteren! De jongste groep kanoot en vanaf elf jaar leer je zeilen. Ik zit in de middengroep en daar ben ik een van de oudste leden. Wij zeilen in boten die eigendom zijn van de scouting. Als ik in de oudste groep kom, mag ik gewoon een zeilboot lenen en gaan zeilen. Over een jaar kom ik in de groep met de oudste scouts. Dan ga ik meer leiding geven aan de kleintjes. Als het weer slecht is amuseren we ons op een groot schip. Daar doen we spelletjes. Iedere zaterdag ben ik op scouting te vinden.

Ik spreek ook af buiten de scouting met deze vriendengroep. Een groot deel van deze groep zit bij mij op school. Laura is mijn beste vriendin maar zij zit niet op scouting. Wij gaan nog niet uit maar hangen rond bij iemand thuis. Kletsen en muziek luisteren. 

Verder speel ik saxofoon of eerlijk gezegd ben ik daar mee gestopt. Ik vind het niet meer zo leuk. Ik ga nu naar vier Atheneum op Schöndeln. Dat betekent veel huiswerk maar tot nu toe lukt het wel. Ik heb niet echt een lievelingsvak maar technische vakken trekken mij het meest. Vooral het vak ‘Onderzoek en Ontwerp, O en O. Daar doen we allerlei projecten. Het laatste project was een zeepkist bouwen van karton. Je moest er echt in kunnen rijden. In mijn klas zitten zes meisjes die de technische kant hebben gekozen. Ik denk dat ik na de middelbare school naar de Technische Universiteit wil. Maar ik heb nog helemaal geen idee wat ik precies wil gaan doen. Ik heb nog tijd genoeg om daar achter te komen. Ik vind het belangrijk dat ik later een baan kan vinden. Dan is de richting techniek wel gunstig. 

Mijn vakantie was redelijk leuk. Ik ben met mijn ouders naar KRK, een eiland in Kroatië geweest. Daar was het s’ nachts heel luidruchtig. Mijn ouders konden daar niet van slapen, ik sliep er gewoon doorheen. Mijn ouders lagen overdag dus voor Pampus in de gloeiende hitte en ik verveelde me. We zijn dan ook eerder terug naar huis gegaan. Volgend jaar gaan we misschien op vliegvakantie naar Malta. Ik heb nog nooit gevlogen. Verder ben ik op Nawaka geweest. Dat was echt gewéldig. Samen in tenten, hartstikke gezellig. We hadden onze groep per ongeluk niet ingeschreven om mee te doen met wedstrijden maar we mochten wel meedoen met een wedstrijd waarbij je met één roeiriem vooruit moet zien te komen. Een vriend van mij werd derde.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906