• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Griezelen

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Wij zijn onlangs in een nieuw huis gaan wonen. Dat bevalt helemaal niet. Ik wil weer verhuizen en wel zo snel mogelijk. Dat huis voelt niet goed. Het is naargeestig. Het woord zegt het al er wonen nare geesten. Mijn man heeft nergens last van. Typisch man. Ik ben hoog gevoelig, hij heeft geen gevoel.

We zijn in dit huis gaan wonen omdat ons vorige huis te groot en te duur werd. Wij hebben daar gewoond met onze vier kinderen en kantoor aan huis. De kinderen wonen niet meer thuis en de eigen zaak is verkocht. Er lagen kamers leeg. Dat vond ik best, liever teveel plek dan te weinig.

Tegenwoordig wonen we in een gerenoveerd appartement in een oud historisch pand. Daar zit de pijn. Een oud huis waar veel mensen hun leven geleefd hebben. Ook veel geleden. Deze ellende is in de stenen van het huis getrokken. Als de muren konden praten dan zou zelfs mijn man begrijpen dat we moeten verhuizen. Het lukt me niet om het huis gezellig te krijgen. Dat was in het vorige huis wel anders. Ik werd geroemd om de warme uitstraling.

Toen wij het appartement gingen bezichtigen, zei de eigenaar dat in onze toekomstige huiskamer lang geleden een moord had plaats gevonden. Dat vond hij zeker een mooi verkoopargument! De rillingen liepen over mijn rug. Toen had ik moeten zeggen dat de verkoop niet door ging. Maar mijn man was zo enthousiast dat ik deze kans voorbij liet gaan.

Nu zit ik met de gebakken peren. Ik slaap slecht, hoor vreemde geluiden en deuren gaan vanzelf open. Ik denk dat de moordenaar rusteloos is. Ik laat mijn man steeds mooie huizen en appartementen zien waar we kunnen gaan wonen. Hij wil gewoon niet. Ik dreig er mee dat ik dan alleen ga, hij zegt dan doodleuk dat ik dat vooral moet doen.

Fiena, hoe kan ik mijn man overtuigen dat we moeten verhuizen?

 

Beste V,

Overtuig hem ervan dat u door de duivel bezeten bent.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906