• IEDER ZIJN VAK

Danslerares

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Britt Roemen (39) kan zich geen leven zonder dans voorstellen. Zij wil dit gevoel overbrengen op haar leerlingen van jong tot oud. Britt wil meer bekendheid geven aan haar dansschool en houdt voor het eerst een ‘ kijkdag’.

Vertel eens over je loopbaan?

Britt: “Eigenlijk heb ik altijd al gedanst. Als tiener bij een jazz dansvereniging. Daar is de liefde voor het dansen begonnen. Ik was er altijd mee bezig. Ik moest er iets mee! Toen heb ik de CIOS-opleiding in Sittard met goed gevolg afgesloten. Daarna ben ik bij sportscholen gaan werken. Ik gaf les in aerobic en in alles wat op dat moment rage was. Ik heb dat altijd heel leuk gevonden.”

Toch maakte je een andere keus?

“Vijftien jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt en ben voor mezelf begonnen, een eigen dansschool. Dat was heel spannend. Ik ben overal flyers in de brievenbussen gaan stoppen en met enkele uren per week lesgeven begonnen. Het aantal uren werden er steeds meer maar ik bleef ook bij diverse sportscholen werken. Dat was in Echt. Ik ben voor mezelf begonnen in Roermond. Dus ik was geen concurrent van mezelf.”

Waar gaf je les?

“Ik gaf les op dansschool Hendriks op de Donderberg en daarna heb ik gekozen voor de locatie MAVO Roermond, vroeger de Rijks Scholen Gemeenschap. Daar zijn drie grote gymzalen en ik heb daar op school gezeten, dus het was vertrouwd terrein. Op dit moment geef ik 16 uur les per week, voornamelijk in de avonduren Ik huur de ruimte. Dat is voor mij een stuk voordeliger dan een eigen locatie. Dat kan ik niet betalen.”

Is een en ander goed te combineren met je privé ´situatie?

“ja, dat is prima te combineren. Toen ik kinderen kreeg, Keno en Rio ben ik gestopt met lesgeven op de sportscholen. Mijn eigen dansschool is belangrijker en ik wil daar al mijn energie in steken. Sinds enkele jaren heb ik een avond in de week een assistente, Loraine Meijers. Dus als ik niet kan lesgeven door ziekte of iets anders, gaan de lessen gewoon door.”

Wie zijn jouw leerlingen?

“Ik heb voornamelijk kindergroepen, meisjes en jongens vanaf zes jaar tot acht jaar, van acht tot tien jaar en zo verder tot 24 jaar. Jongens laten het nog voornamelijk afweten, dat is wel jammer. Loraine heeft nu een hip-hop Tec-opleiding gedaan. Dat is vrij nieuw in Limburg. Dat zal hopelijk ook jongens bewegen om mee te komen doen.”

Treden jullie ook op?

“Een keer per jaar is er een uitvoering in De Oranjerie in juni. In januari beginnen we weer de dansjes voor dit festival in te studeren.”

In welke dansen geef je les?

“ Ik geef zelf vooral de kindergroepen les in ‘Bewegen op muziek’, een soort kinderdansen. Ze leren spelenderwijs tellen op muziek, en de beginselen van het dansen. Ze leren op top 40 muziek luisteren naar het ritme en naarmate de leerlingen ouder zijn, gaan we steeds meer naar het echte dansen toe. Op een geven moment kunnen de leerlingen kiezen of ze doorgaan met Hip-Hop en Streetdance of Jazz-dance. Ik geef ook les in Zumba, dat is nog steeds een rage. Dat had ik eigenlijk niet gedacht. Ik wilde daar eerst niet aan beginnen, maar het blijft erg in en is super leuk om te doen. Ik geef ook Body-shape en Steples dat zijn aerobic gerelateerde dansvormen voor volwassenen. Sommigen zijn vijftien jaar geleden bij mij begonnen en ze zijn dus nog steeds op les bij mij. Dat is echt te gek.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906