• IEDER ZIJN VAK

Schoonheidsspecialiste Plus

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Maria Slots (57) heeft haar vak meer inhoud gegeven door het te verbreden. Zij runt al ruim 12 jaar een schoonheidssalon in Roermond. Van lieverlee kwamen daar steeds meer disciplines bij.

Welke zijn jouw plussen?

Maria: “Ik heb opleidingen gevolgd in diverse soorten massages. Bijvoorbeeld shiatsu medisch. Ik was zelfs de eerste Limburgse vrouw die deze vorm van massage kon geven. Tijdens mijn opleiding daarvoor heb ik dingen gezien die mij aan het denken hebben gezet. Ik heb shiatsu op geestelijk niveau gedaan.”

Leg dat eens uit?

“Het betreft eigenlijk acupressuur massage maar dan op de meridianen gericht. Daarbij doe ik een dromenmassage met esoterische oliën. Deze oliën krijg ik via een Franse gynaecologe, mevrouw Magonet, waar ik een tweejarige opleiding bij heb gevolgd. Door het gebruik van deze oliën komt een proces op gang in het lichaam. Binnen 20 minuten zijn de oliën in de bloedbaan belandt en je plast deze ook weer uit.”

Zie je resultaten van je behandelingen?

“De ervaring is altijd de beste leermeester. Ik heb veel mensen in mijn stoel gehad die het een positieve beleving vonden. Geurbeleving is bijvoorbeeld ook zo’n belangrijke beleving. Mensen raken heel ontspannen of gaan zich ‘anders’ voelen. Toen ik bij mevrouw Magonet op cursus was, heb ik dingen gehoord die ik nog nooit van iemand gehoord had. Zij werkt bijvoorbeeld met complexoliën. In één flesje olie zitten wel 32 verschillende soorten esoterische oliën. Een druppeltje thijmolie beval 6000 blaadjes thijm. Daar werk ik dus mee.”

Vertel daar iets meer over?

“Ik werk niet met enkelvoudige planten, altijd met complexe op diverse terreinen. De oliën halen bepaalde verkrampingen weg. Er zijn speciale druppels bij voor de rug. Daarbij werk ik met producten uit de zee. Ik was de allereerste behandelaar die met algen aan de gang ging.”

Welke leermeester heb je nog meer gehad?

“Onder andere Marijke van der Waal, bij haar heb ik de cursus vitaminen en mineralenleer gedaan. Via haar ben ik in aanraking met de producten uit de zee in aanraking gekomen. Buiten shiatsu, een drukpuntmassage, geef ik ontspanningsmassages. Ik doe metingen voor huisallergieën en acne.”

Hoe ga je precies te werk?

“Mensen komen meestal bij mij binnen in de salon met een vraag. Soms omdat mensen voor veel producten voor huidverzorging overgevoelig zijn. Ik vind het interessant om op te sporen waar zij precies overgevoelig voor zijn. Dat is de reden waarom ik de cursus medische basiskennis ben gaan doen. Maar vaker zitten er bepaalde emoties achter een vraag. Ze maken bijvoorbeeld afspraken voor een gezichtsbehandeling of een rugmassage. Dan blijkt vaak geleidelijk welke behandeling deze cliënt nodig heeft. Ik ben niet Ti Ta Tovenaar. Ik kan mensen iets adviseren maar daar moeten ze zelf ook aan toe zijn. Dit zijn eigenlijk nooit eenmalige behandelingen. Het liefste bouw ik een relatie met een cliënt op. Er zijn mensen die ik al 32 jaar behandel. Iemand mag vanzelfsprekend voor een eenmalige ontspanningsmassage komen. Maar meestal blijft het daar niet bij.”

Werk je alleen?

“Ik heb een medewerkster. Het is zo dat bijvoorbeeld massages veel energie vragen. Ik kan er maar een bepaald aantal per dag doen. Je bent bezig in iemands energieveld. Dat is vaak zwaar. Ik heb door de jaren heen steeds maar meer kennis op gedaan. Ik denk er over om nog een medewerker te zoeken. Iemand die op een gegeven moment de zaak kan overnemen. Ik ben tenslotte nu 57 jaar.”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906