• IEDER ZIJN VAK

Brandbeveiliging

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ben Linssen (56) startte in oktober 2004 met zijn eenmanszaak. Inmiddels is Linssen Veiligheid uit z’n jasje gegroeid. Het bedrijf met vijf medewerkers is vanaf 1 juli te vinden op de Thomas Alva Edisonweg te Roermond(industrieterrein Roerstreek)

Hoe is een en ander begonnen?

Ben: “Ik heb 30 jaar gewerkt bij de Brandweer in Roermond. Ik ben als brandweerman begonnen en opgeklommen tot teamleider binnen de uitrukdienst, dus ik gaf leiding aan de mannen die daadwerkelijk bezig waren met hulp verlenen zowel bij brand- als bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen enz.

Maar na drie decennia bij de brandweer begon een idee steeds meer vorm aan te nemen, namelijk voor mezelf te beginnen...”

Nam je een groot risico?

“Ik had veel ervaring opgedaan bij de brandweer. Anderzijds nam ik ook een risico, ik gaf de zekerheid van mijn baan op in ruil voor een zakelijk avontuur. Na alles op een rijtje te hebben gezet, heb ik uiteindelijk de beslissing genomen om een eigen bedrijf te starten. Als het idee van een eigen bedrijf in je hoofd zit, raak je dat niet meer kwijt.”

Wat doe je precies?

“Voornamelijk verkoop en onderhoud van brandblusmiddelen en noodverlichtingen. Op dit moment streven wij ernaar om ons veiligheidspakket flink uit te breiden. Bijvoorbeeld vragen onze klanten geregeld om ontruimingsplannen te ontwikkelen en vluchtplannen te maken. Er komt steeds meer vraag naar EHBO materialen, persoonlijke bescherming, deurcommunicatiesystemen en niet te vergeten camerabewaking.”

Wat vond je belangrijk?

“Ik ben dus voor mezelf begonnen maar niet voor dat ik een certificering had van het Nationaal Centrum voor Preventie. Dat is in Nederland heel belangrijk omdat dit een waarborg is voor onze klanten. Elk jaar worden onze interne en externe processen getoetst”

Hoe heb je het bedrijf van de grond gekregen?

“ Ik ben heel bescheiden begonnen en gezorgd dat ik een werkplaats had. Mijn kantoor had ik gewoon thuis. Ik werkte helemaal alleen en deed alles zelf, onderhoud, offertes maken, de rapportages. Ik maak iedere dag gebruik van mijn achtergrond bij de brandweer. Daar ben ik best trots op. Ik denk dat klanten dat ook zo voelen en ervaren. Op een gegeven moment heb ik een kantoor bij de werkplaats kunnen krijgen op het REO bedrijvencentrum. Op 1 juli is het zover dat we gaan verhuizen naar de nieuwe locatie.”

Wie zijn jullie klanten?

“Dat is de bakker op de hoek maar ook grote bedrijven. Veiligheid wordt steeds belangrijker. Vooral camerabewaking. Dat is er al maar het wordt steeds vaker toegepast.

Ook in de particuliere sfeer.

Bijvoorbeeld deurcommunicatiestation waarbij je kunt zien wie voor de deur staat, zijn niet meer weg te denken. Als je afgelegen woont of in minder veilige omgeving, zou ik het zeker aanraden. Rookmelders bijvoorbeeld, zijn van levensbelang. Mensen sterven meestal niet door het vuur maar door de rook.”

Vroegtijdige alarmering is dan van levensbelang.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906