• FIENA

Fiena weet het antwoord op alle vragen van huishoudelijke aard. Zij is tenslotte ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige word je vanzelf als je al ongeveer je hele leven huishoudelijk werk doet en daarbij meer dan 25 jaar getrouwd bent met een ouderwetse man met twee linkerhanden en moeder bent van twee kinderen.

Niet waar

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Beste Fiena,

Het wordt steeds gekker. Iedereen liegt er op los. Niemand is nog te vertrouwen. Denk je dat je goed bezig bent met gezond eten, blijken de etiketten op fruit, groenten, blikjes, zakjes en pakjes gestonken en gelogen te zijn. Men zegt dat je langer leeft en vreselijke ziektes kunt voorkomen. Niets is minder waar. Ze stoppen er ingrediënten in die gewoon ongezond zijn. Ze hebben wel mooie Latijnse namen en E-nummers. Zelfs de houdbaarheidsdatum klopt niet. Af en toe komt boven water dat iets wat aangeprezen wordt kankerverwekkend is. Bruinbrood is geverfd witbrood. Alleen volkoren is de juiste keus. Nee, ook meergranen niet. Grote bedrijven houden al tientallen jaren geheim dat ze de omgeving vergiftigen. Als de kassa maar rinkelt. En hoeveel mensen overlijden door zogenaamd niet te vermijden uitstoot, boeit ze niet. Over goeroes die super gezonde drankjes en poedertjes aanbieden nog maar te zwijgen. Het vreemde geval doet zich voor dat wij dat allemaal kunnen weten maar er toch in geloven. We willen het allemaal zo graag. Wel bewezen is dat placebo’s soms net zo goed werken. Ook als we weten dat het placebo’s zijn. Er zijn dus mensen die niet geloven dat we op de maan zijn geweest. Hun kun je niets wijsmaken. Het rare is dat we het gewoon zijn gaan vinden om bedrogen te worden. We kijken er niet van op maar gaan er vanuit dat niets lijkt op wat het is. Het zijn gouden bergen, mooie sprookjes, volksverlakkerij. Politici zijn de grootste leugenaars. Maar dat is het spel dat gespeeld wordt. Veel beloven en niets geven. Dat is hun kunstje tot ze jouw stem te pakken hebben. Daarna kun je stikken in de vervuilde lucht en de vergiftigde grond.
Beste Fiena, wat gelooft u nog?

Beste C,
Alles wat ik graag wil geloven tot het tegendeel bewezen is.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906