• INTERVIEW

Oproep aan alle autobezitters uit de gemeente Roermond

Ik hoop op veel ingevulde vragenlijsten
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Sanne Stevens (22) is vierdejaarsstudente Commerciële Economie aan de Hogeschool in Arnhem en Nijmegen. Haar afstudeeronderzoek doet ze in Roermond.

Vertel iets over je project?

Sanne: “Ik loop op dit moment stage bij een autoschadebedrijf in Roermond. Ik doe onderzoek naar autoschade en de behoeften van consumenten als zij schade hebben gereden. Hoe loopt het beslissingsproces met betrekking tot de keuze voor een bepaald schade herstel bedrijf, welke bedrijven in de regio kennen ze. Dat soort vragen.”

Hoe ga je te werk?

“Ik heb een vragenlijst opgesteld voor de consument (automobilisten uit de regio Roermond). Het gaat om persoonlijke ervaringen en hoe deze in een in een positieve ervaring, wat betreft de afhandeling van de schade, kan worden omgezet. Ik ga ook onderzoek doen bij assurantie-tussenbedrijven, op welke manier zij klanten adviseren. Dat laatste vindt plaats in een iets later stadium van mijn onderzoek.”

Hoe verzamel je informatie?

“Ik ben op een vrijdag gewoon in Roermond op diverse locaties gaan staan en heb passanten aangesproken. Ik stelde me voor als studente en vroeg of ik hun E-mailadres mocht hebben om hun een vragenlijst te mailen.”

Hoe reageren mensen op je vraag?

“Veel mensen vonden het heel leuk en beloofden medewerking. Ik vertelde dat ik na gebruik van de informatie de lijst niet bewaar en dat het anoniem is. Ik heb 268 ingevulde vragenlijsten nodig en ik heb er 80 gekregen in twee uur tijd! Ik heb hele leuke reacties ontvangen via de mail, de enquête en op straat. Mensen wensten mij heel veel succes.”

Wat doe je met deze informatie?

“Ik analyseer en verwerk de informatie voor mijn opdrachtgever en trek hier de belangrijkste conclusies uit. Daarnaast maak ik een marktbewerkingsplan voor mijn opdrachtgever waar hij in de toekomst verder mee kan. Hoe hij zijn bedrijf beter op de kaart kan zetten. In principe zouden andere zakenmensen ook voordeel aan de eindstudie kunnen hebben. Het is wel bedrijfsgebonden maar het marktonderzoek zou voor iedereen in de schade herstel branche relevant kunnen zijn. Maar in eerste instantie is het bedoeld voor mijn opdrachtgever. Hij gaat met mijn adviezen aan de slag.”

Wie is geschikt om de lijst in te vullen?

“Iedereen met een auto, woonachtig in de regio Roermond. Man, vrouw, jong of oud. Als mensen mij willen helpen mijn studie te voltooien kan dat door mijn vragenlijst in te vullen. Bij voorbaat hartelijk bedankt!

Wanneer studeer je af?

“Als dit project goed gekeurd wordt door school dan moet ik mijn onderzoek verdedigen en als dat goed lukt, ben ik afgestudeerd. Dan ben ik dus commercieel econoom (Bachelor of Commerce)!”

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906