• JEUGD

Ik heet Fleur

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Ik ben 11 jaar. Ik zwem graag.

Zwemmen is mijn hobby en ik doe het iedere dag. Ik ben lid van Zwemvereniging Patrick en van Reddingsbrigade Echt. Mijn vader en mijn zusje Lotte doen ook aan wedstrijd zwemmen. Ik train zeven keer per week. Soms twee keer op een dag. Toch heb ik nog tijd genoeg om met vriendinnen af te spreken. Mijn broertje Jort van vijf jaar zit nu op zwemles. Zwemmen is geen hobby van mijn moeder. 

Ik heb mijn A, B en C diploma, zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Bij de reddingsbrigade heb ik brevet 1, 3 en 4. Ik heb nog niet alles, ik moet nog verschillende brevetten halen. Er zijn bijvoorbeeld nog grepen hoe ik me kan bevrijden die ik nog moet leren. Ook nog manieren hoe ik iemand kan redden.

Ik zit bij de wedstrijdploeg van de Reddingsbrigade en ook bij de wedstrijdploeg van Zwemvereniging Patrick. Daar is een groot verschil tussen. Bij de reddingsbrigade moet je bijvoorbeeld een drenkeling redden, dat is een pop. Dat moet allemaal op tempo gebeuren. Bij Patrick zwem je voornamelijk afstanden. Ik ben vooral een sprinter. 

Ik heb best vaak gewonnen. Bij de Limburgse kampioenschappen ben ik tweede geworden. Ik denk dat ik het van papa heb meegekregen. Hij zwemt nog steeds wedstrijden. Hij doet volgende week mee aan de Masters bij de Europese Kampioenschappen.

Het is heel gezellig bij allebei de clubs. We hebben met Patrick een zwemkamp gehad. Heel leuk. Ik zwem het liefste in een zwembad omdat ik de vissen griezelig vind in natuurwater. 

Verder ben ik fan van Ranomi Kromowidjojo. Bij een training in Eindhoven heb ik haar ontmoet. Een vriendin en ik zagen haar en we renden op haar af en vroegen een handtekening op ons T-shirt en we mochten met haar op de foto. Ze was heel aardig en wachtte zelfs op ons tot we een pen hadden gepakt.

Ik heb geen plannen met zwemmen voor de toekomst. Ik doe het vooral omdat ik het zo leuk en gezellig vind en om actief bezig te zijn.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906