• JEUGD

Jill en Danee

Danee: Ik ben blij met mijn vijfde plaats. Jill: Ik wil top-turnster worden.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Jill (9) en Danee (10) houden van turnen.

Jill: Ik turn nu al drie jaar bij RKSV Linne en ik turn op niveau Pupil 1 N2. Dat is eigenlijk heel bijzonder voor zo’n kleine club als de onze. Ik train vier keer per week en soms vijf keer. Eigenlijk heb ik er altijd zin in. Ik oefen thuis ook nog. Wij hebben wel vier trainsters bij RKSV Linne. Ik leer veel van ze. Tegenwoordig ga ik ook in Sittard trainen omdat onze club in Linne niet de mogelijkheden heeft om verder te komen. Het onderdeel ‘Balk’ vind ik moeilijk. Je moet je evenwicht goed bewaren en ik ben vaker gevallen. Mijn beste onderdeel is op de vloer. Dan turn ik op een muziekje en voer acrobatische elementen toe. Mijn trainsters bedenken de sprongen en de andere elementen.
Ik draag bij het trainen een turnpakje, als ik een wedstrijd heb dan draag ik mijn wedstrijd pakje. Onze clubkleuren zijn groen, zwart en wit. Ik ben kampioen geworden van de Nederlandse Kampioenschappen turnen in mijn leeftijdsklasse. Dat was in Breda. Het was geweldig om te winnen en de beste van heel Nederland te zijn. Ik wil later top-turnster worden en ik wil ook nog iets doen met honden. Wij hebben thuis een hond en hij heet Bo en ik heb een broer hij heet Kyan, hij zit op voetbal. 

Danee: Ik ben bij de Nederlandse kampioenschappen in Breda vijfde geworden en ik turn op niveau Pupil 1 N3. Daar ben ik heel trots en tevreden mee. Papa en mama waren ook heel blij. Ik vind het vanaf de eerste les al leuk. Oefeningen op de brug vind ik best moeilijk. Maar ik kan niet hard vallen omdat ik vast zit, als ik val, raak ik de vloer niet. De balk en sprongen op de vloer vind ik niet moeilijk en ook het leukste om te doen. Ik train drie keer per week en op zondag als er een wedstrijd is. Ik kan in mijn eentje van thuis naar de trainingen gaan, dat is fijn. Op school vindt iedereen het heel leuk dat ik vijfde ben geworden.
Later wil ik dierenarts en sportlerares worden. Ik hou van sporten. Ik doe nu geen andere sport er bij, dat zou te druk worden. Mijn zus Amber is twaalf jaar en doet aan dansen. Ik hoef niet nog meer te bereiken in het turnen. Ik vind het nu al goed. Ik vind turnen gewoon heel leuk en dat is voor mij genoeg. Ik ben natuurlijk wel heel blij met mijn prijs.

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906