• MAR EN MOON

Mar en Moon zijn twee buurvrouwen die geen tijd hebben om bij elkaar over de vloer te komen. Ze nemen wel de tijd om te mailen over van alles en nog wat.

Roermond, 6 december 2015

ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA

Hoi Mar

Stel: Er komt een kabouter naar je toe en je mag drie wensen doen, wat zou jij dan wensen? Ik zou wensen dat ik alles zou kunnen eten zonder dik te worden of ongezond (na natuurlijk geen armoede en wereldvrede, bla bla bla). Dat lijkt me echt het einde. Ik zou zeker drie keer in de week pizza eten. Nu doe ik een keer per half jaar of zo. Ik zou twee keer per week chinees gaan halen en de rest zou ik in een 5 sterrenrestaurant consumeren. Ik zou croissantjes bij het ontbijt nemen, of een Engels breakfast, en de lunch bestaat uit allerlei heerlijke soorten brood met hartig beleg. Als tussendoortje een stuk Christoffeltaart, mmm, jammie of appeltaart. ‘s Avonds zou ik een paar wijntjes nuttigen met heerlijke hapjes met garnalen en zalm. Ik vind eten namelijk het lekkerste van alles. Beter dan seks, shoppen of weet ik veel. Heerlijk!

Helaas laat mijn figuur dit alles niet toe. Ik ben al één meter achtenzeventig en ik weeg drieëntachtig kilootjes. Ook al zeg ik vaak: ‘Ich bön maar ein fien pupke’, niemand trapt daarin. Sterker nog: ze kijken me aan alsof ik niet goed snik ben. Ook mijn gevoelige maag protesteert geregeld als ik weer eens te vet of te machtig gegeten heb. Dan lig ik de hele avond te boeren en te rupsen totdat ik maar weer een paar Rennies pak. Die helpen niet altijd en vaak ga ik op mijn knieën en omhels ik de Sfinx (WC-pot) om mij van de zuurbron te ontdoen. Maar... denk ik dan, ik heb toch lekker gegeten.

Toen ik vroeger de bistro had, at ik altijd uit de keuken. Ik pakte de menukaart en bestelde bij de kok waar ik op dat moment zin in had. Een entrecootje, een tournedootje, een varkenshaasje, met diverse sausjes, of een Russisch eitje of een rijke salade, allemaal heel erg lekker. Maar na een jaartje kreeg ik opeens enorme zin in stamppot zuurkool, een gehaktbal, hutspot, gewone nasi goreng, of een gekookte aardappel met spruitjes. Dus maakte ik zelf een maaltje, ook voor de klanten, waarvoor ze zich konden inschrijven, uit de gewone Hollandse pot. Heerlijk. Dus nu spreek ik mijzelf weer tegen met mijn wens. Bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Dus, toch maar geen armoe en wereldvrede. Wat wens jij Mar?

Moon

 


 

Beste Moon,

Wie heeft geen problemen met het gewicht? Ik zou wensen dat gezond eten ook héél lekker was en nooit dik makend al eet je er nog zo veel van. Dan komt de rest vanzelf. Prettig bijkomend gevolg is dat sporten niet meer nodig is. Jammer genoeg is echt lekker eten altijd slecht voor de mens. Alle mooie dingen hebben een keerzijde. Zelfs die heerlijke zon heeft een slechte andere kant. Ik kan niets opnoemen wat geen donkere kant heeft.

Er zijn medicijnen voor allerlei ziektes maar daar horen bijwerkingen bij. Je kunt je soms zelfs afvragen of deze niet erger zijn dan de kwaal. Dus mijn tweede wens is een goede gezondheid en als dat niet mogelijk is, goedwerkende medicijnen zonder bijwerkingen. Op die manier is het heel prettig om gezellig oud te worden.

Mijn derde wens is dat alle mensen de kans krijgen om naar school te gaan. Op die manier worden ze eerder wereldburger en waarschijnlijk toleranter tegenover mensen van andere culturen. Godsdiensten zijn niet meer nodig om mensen foute regels op te leggen. Ze weten zelf wat goed en verkeerd is.

X Mar

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906