• SUZANNE HOEKEN

Suzanne Hoeken vertelt hoe het haar vergaat terwijl zij een eigen bedrijf(je) opzet. Wat komt ze tegen op het zakelijke pad, welke obstakels moet ze overwinnen en welke successen kan ze boeken. Suzanne is creatief met kleding.

Original SUUS

Mijn nichtje Puk van bijna een jaar, is mijn eerste fotomodel.
ARTIKEL DELEN OP SOCIALE MEDIA
COLUMNIST: SUZANNE HOEKEN

Ik ben Suzanne Hoeken, maar ik word Suus genoemd vandaar de naam voor mijn kledinglijn ‘Original SUUS’. Ik ben afgestudeerd als modevormgeefster. Op dit moment werk ik in de horeca maar sta op het punt om voor mezelf te beginnen in de mode.

Kleding maken is mijn passie, als ik achter de naaimachine zit, vergeet ik de tijd. Ik zoek mijn stoffen, lintjes, veertjes en kraaltjes uit en dan komen er verrassende kledingstukken uit mijn handen. Een vast patroon heb ik nooit, daar hou ik niet zo van. Mijn stijltje is een combinatie van Indian, western, gypsylook en een handvol SUUS. De winkels hangen daar niet vol mee, dus moet ik het wel zelf maken. Daarnaast wil ik meerwaarde creëren, bestaande kleding, tassen en schoenen krijgen van mij een totaal nieuwe look. Als ik een idee heb, schrijf of teken ik dat meteen in mijn schetsboek. Dat heb ik altijd bij me.

Mijn droom is kleding verkopen in mijn eigen winkel. Deze droom wil ik uit laten komen. Om te beginnen verkoop ik mijn kleding vanuit mijn huis. Maar eerst moet ik van alles regelen: naar de Kamer van Koophandel, informatie vragen bij de belastingdienst en nog veel meer... Op roermondenaal.nl laat ik geregeld weten hoe een en ander verloopt.

Wordt vervolgd

VOLG ROERMONDENAAR.NL
WIE WOONDE WAAR IN ROERMOND 1937
TAALGEBRUIK EN CULTUUR IN ROERMOND

Lotte onderzoekt het taalgebruik in Roermond. Ze kijkt daarbij naar verschillende talen en hoe deze door de vele verschillende inwoners van Roermond gebruikt worden in het dagelijkse leven.

Lees verder

TELEFOONGIDS VAN ROERMOND UIT 1906